Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Magyar ételek? Melyiket?

Magyar ételek? Melyiket?

Figyelt kérdés

Szombaton megyünk egy angol házaspárhoz evés-ivás partira.

Szeretnék vinni én is jellegzetes magyar ennivalót,de fogalmam sincs hogy mi jött főzünk..Szerintetek melyik az a jellegzetes magyar étel amivel le lehet nyűgözni az angolokat???


2011. júl. 28. 01:12
1 2
 1/16 anonim válasza:
Hát ez attól függ, hogy itthon, vagy külföldön lesz az ebéd/vacsora. Én Olaszországban vagyok jelenleg, és ugyanez volt a dilemmám nekem is. Mi paprikás krumplit és mákos gubát csináltunk nekik, bár szerencsénk volt, mert az otthoniak tudtak küldeni hozzávalókat ;D A gubát először nagyon nem akarták megkóstolni, mert a mák itt drognak minősül. A poén, hogy utána sírtak-rítak, hogy mikor tudnak majd legközelebb enni xD. Ha otthon vagytok, akkor könnyebb a dolog, de szerintem olyat főzzetek/süssetek nekik, amit náluk biztos nem tudnak majd újra majszolni. Székelykáposztát, túrós csuszát, pörköltet, hortobágyi palacsintát, gulyáslevest, valamilyen főzeléket, gesztenyepürét, somlói/arany galuskát, madártejet....Amelyiket ti gondoljátok. :)
2011. júl. 28. 01:43
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/16 A kérdező kommentje:

Angliában élünk.A mákos guba kilőve,mert nem lehet kiflit kapni..Meg hát mákos bejglit csináltam már,és azt már ismerik.

Somlói is felejtős,mert édeset nem akarok vinni.Angliában rengeteg édes süti van..Pogácsát már vittem,így valami más kéne..

Valami jellegzetes magyar ételre gondoltunk..

Mondjuk én a tejfölös csirkepörkölt+nokedli

a párom szerint gulyást csináljunk..De valamiért egyiket sem érzem hogy jó lenne..Székelykáposzta nem a legjobb megoldás,mert itt kint nem lehet igazi finom káposztát kapni..

2011. júl. 28. 02:03
 3/16 anonim ***** válasza:

Hurka-kolbász?

Egy jó babgulyás vagy valami pörkölt?

2011. júl. 28. 02:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/16 anonim válasza:
A főzeléket csak Magyarországon ismerik ;P...egyik barátnőm Angliában dolgozott és mondta, hogy pl Londonban volt magyar bolt, ahol lehetett venni hozzávalókat. Igazából jó magyar ételt magyar összetevők nélkül nem lehet csinálni, hát ez van :P
2011. júl. 28. 03:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/16 anonim válasza:
Vagy csináljatok lángost, azt mi is könnyen elkészítettük, igaz nem olyan tipikus balatoni kinézete volt, de az íze teljesen.Gondolom tejföl Angliában sincsen (nem tudom) de Sour Creamet ( vagy mi akar lenni ez az utánzat ) biztos tudtok venni.
2011. júl. 28. 03:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/16 anonim ***** válasza:
Hú én tuti azt csinálnám amit mondtál, tejfölös csirkepörit galuskával nyamiiiiiiiiiiiiii
2011. júl. 28. 04:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/16 anonim ***** válasza:

csináljatok valami hasonlót,és mondjátok el a házaspárnak,hogy azért olyan a kaja,amilyen,mert a vacsora ezúttal sajnos nem magyar földön van,ahol lehetne magyar hozzávalókat venni(mint pl.tejföl,ami ugyebár ilyen formában kinn nem ismeretes).Aztán ha egyszer úgy döntötök,hogy hazajöttök,vagy akár csak hazalátogattok mondjuk 2 hétre(tehát lesz időtök itthon),akkor hívjátok el őket újra,és főzd meg ugyanazt a kaját rendes magyar hozzávalókkal.

Akkor minden mondás,hozzáfűznivaló nélkül látni fogja az angol család,hogy mi a kettő között a különbség,és hogy mitől jobb az itthoni,mint a kint készült "változat".

2011. júl. 28. 05:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/16 anonim ***** válasza:

Bakonyi betyáros gombás-tejfölös sertésszeletet nokedlivel.

ha kéred szívesen leírom, hogy én hogyan készítem.

2011. júl. 28. 10:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/16 A kérdező kommentje:

hurka-kolbász????? ÓÓÓÓÓ bárcsak lenne..de ilyet még véletlenül sem lehet kapni.

Tejföl van itt is,csak Soured cream néven,és ugyanolyan mint otthon a tejföl.(kicsit finomabb is)

Lángos jó ötlet..lehet azt is csinálunk..

Kedves utolsó .Megírnád a receptet?mert elég jól hangzik amit írtál az a bakonyi étel..köszönöm előre is.

Köszönöm mindenki válaszát,még törjük a fejünket..

2011. júl. 28. 12:09
 10/16 anonim ***** válasza:

akkor írom a bakonyit. most vasárnap én is ezt fogom csinálni, nagyon szeretjük.

Szép szelet disznóhúsokat pl karaj (nem klopfolt)besózunk és lisztbe mártunk.

serpenyőben zsiradékot forrósítunk , nem sokat, nem úsztatni akarjuk a husit.annyit teszünk egyszerre a serpenyőbe, hogy kényelmesen elférjenek. mindkét oldalát

4-4 percig sütjük, a készeket félretesszük.a zsírt lehet, hogy menet közben pótolni kell.

ha mind kisült, egy tepsibe átszedjük.amiben sült,a lisztes zsírba öntünk egy kis vizet és mártásra sűrítjük . ráöntjük a tepsiben lévű húsokra és fólia alatt kb 40 percig sütjük. omlós , puha szeletek lesznek.

közben elkészítjük a gombamártást. húsos szalonnát vékony csíkokra vágunk, és egy kevés zsiradékon megsütjük. erre teszünk finomra vágott hagymát, és egy pici vízzel puhára pároljuk, dinszteljük.

arány, pl fél kiló gomba, 10 deka szalonna, egy jó közepes hagyma, nekünk négy főre.

szóval, a hagyma megpárolódott rádobjuk a vékonyra szeletelt gombát, finoman sózzuk a szalonna miatt.

puhára pároljuk. ha puha, két főzőkanál liszttel leszórjuk,és hideg vízzel szószosra keverjük.őrölt borssal és egy hangyányi pirospaprikával fűszerezzük.

ezután kerül bele kb 400 gramm, tejföl vagy főzőtejszín,

hőkiegyenlítéssel, vagyis a tejfölbe kell egy kis meleg szószt keverni, és úgy adni az egészhez, hogy langyos legyen.kóstolni és utánízesíteni, ha kell.

eközben megpuhult a sütőben a husi, amit a gombaszószba helyezünk és jól összemelegítünk.

ezért kell a gombát jó nagy serpenyőben csinálni.

nokedli az igazi körete, ne is hagyd ki.

ha még tovább akarod turbózni, a nokedlitésztába tegyél egy kis préselt fokhagymát, vagy granulátrumot és frissenvágott petrezselymet.

igazi magyar étel, és szerintem mindent megkapsz hozzá

kint is.

Sok sikert a magyaros vendéglátáshoz.

üdv.

2011. júl. 28. 12:40
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!