Magyar ételek? Melyiket?
Szombaton megyünk egy angol házaspárhoz evés-ivás partira.
Szeretnék vinni én is jellegzetes magyar ennivalót,de fogalmam sincs hogy mi jött főzünk..Szerintetek melyik az a jellegzetes magyar étel amivel le lehet nyűgözni az angolokat???
Angliában élünk.A mákos guba kilőve,mert nem lehet kiflit kapni..Meg hát mákos bejglit csináltam már,és azt már ismerik.
Somlói is felejtős,mert édeset nem akarok vinni.Angliában rengeteg édes süti van..Pogácsát már vittem,így valami más kéne..
Valami jellegzetes magyar ételre gondoltunk..
Mondjuk én a tejfölös csirkepörkölt+nokedli
a párom szerint gulyást csináljunk..De valamiért egyiket sem érzem hogy jó lenne..Székelykáposzta nem a legjobb megoldás,mert itt kint nem lehet igazi finom káposztát kapni..
Hurka-kolbász?
Egy jó babgulyás vagy valami pörkölt?
csináljatok valami hasonlót,és mondjátok el a házaspárnak,hogy azért olyan a kaja,amilyen,mert a vacsora ezúttal sajnos nem magyar földön van,ahol lehetne magyar hozzávalókat venni(mint pl.tejföl,ami ugyebár ilyen formában kinn nem ismeretes).Aztán ha egyszer úgy döntötök,hogy hazajöttök,vagy akár csak hazalátogattok mondjuk 2 hétre(tehát lesz időtök itthon),akkor hívjátok el őket újra,és főzd meg ugyanazt a kaját rendes magyar hozzávalókkal.
Akkor minden mondás,hozzáfűznivaló nélkül látni fogja az angol család,hogy mi a kettő között a különbség,és hogy mitől jobb az itthoni,mint a kint készült "változat".
Bakonyi betyáros gombás-tejfölös sertésszeletet nokedlivel.
ha kéred szívesen leírom, hogy én hogyan készítem.
hurka-kolbász????? ÓÓÓÓÓ bárcsak lenne..de ilyet még véletlenül sem lehet kapni.
Tejföl van itt is,csak Soured cream néven,és ugyanolyan mint otthon a tejföl.(kicsit finomabb is)
Lángos jó ötlet..lehet azt is csinálunk..
Kedves utolsó .Megírnád a receptet?mert elég jól hangzik amit írtál az a bakonyi étel..köszönöm előre is.
Köszönöm mindenki válaszát,még törjük a fejünket..
akkor írom a bakonyit. most vasárnap én is ezt fogom csinálni, nagyon szeretjük.
Szép szelet disznóhúsokat pl karaj (nem klopfolt)besózunk és lisztbe mártunk.
serpenyőben zsiradékot forrósítunk , nem sokat, nem úsztatni akarjuk a husit.annyit teszünk egyszerre a serpenyőbe, hogy kényelmesen elférjenek. mindkét oldalát
4-4 percig sütjük, a készeket félretesszük.a zsírt lehet, hogy menet közben pótolni kell.
ha mind kisült, egy tepsibe átszedjük.amiben sült,a lisztes zsírba öntünk egy kis vizet és mártásra sűrítjük . ráöntjük a tepsiben lévű húsokra és fólia alatt kb 40 percig sütjük. omlós , puha szeletek lesznek.
közben elkészítjük a gombamártást. húsos szalonnát vékony csíkokra vágunk, és egy kevés zsiradékon megsütjük. erre teszünk finomra vágott hagymát, és egy pici vízzel puhára pároljuk, dinszteljük.
arány, pl fél kiló gomba, 10 deka szalonna, egy jó közepes hagyma, nekünk négy főre.
szóval, a hagyma megpárolódott rádobjuk a vékonyra szeletelt gombát, finoman sózzuk a szalonna miatt.
puhára pároljuk. ha puha, két főzőkanál liszttel leszórjuk,és hideg vízzel szószosra keverjük.őrölt borssal és egy hangyányi pirospaprikával fűszerezzük.
ezután kerül bele kb 400 gramm, tejföl vagy főzőtejszín,
hőkiegyenlítéssel, vagyis a tejfölbe kell egy kis meleg szószt keverni, és úgy adni az egészhez, hogy langyos legyen.kóstolni és utánízesíteni, ha kell.
eközben megpuhult a sütőben a husi, amit a gombaszószba helyezünk és jól összemelegítünk.
ezért kell a gombát jó nagy serpenyőben csinálni.
nokedli az igazi körete, ne is hagyd ki.
ha még tovább akarod turbózni, a nokedlitésztába tegyél egy kis préselt fokhagymát, vagy granulátrumot és frissenvágott petrezselymet.
igazi magyar étel, és szerintem mindent megkapsz hozzá
kint is.
Sok sikert a magyaros vendéglátáshoz.
üdv.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!