Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő háziasszony lettem! :D...

Kezdő háziasszony lettem! :D Könnyen elkészíthető, egyszerű, mindennapos recepteket kérnék. (? )

Figyelt kérdés
Sajnos nincs senki aki segíteni tudna. Olyan recepteket kérnék amit hetente csinálhatnék. (Nagyon kezdő vagyok, így nyugodtan írjátok szájbarágósan!!!)Néztem több szakácskönyvet, de nem találtam olyan ami az alapoktól kezdődne. ( Húslevest azért már tudok csinálni :) )
2011. júl. 26. 21:09
1 2 3 4
 31/37 anonim válasza:
100%
Tükörtojás: megfelelő mennyiségű tojást egyszerűen beleversz a serpenyőbe, és addig sütöd amíg jól nem néz ki. Sózd meg, és egyed.
2011. szept. 30. 20:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 32/37 anonim ***** válasza:
67%
Bármit főzöl vagy sütsz, ne cukorral, ne fehér liszttel és legfőképp ne zsírral tedd!!!
2011. okt. 1. 01:23
Hasznos számodra ez a válasz?
 33/37 anonim ***** válasza:
100%

Sűríteni tudsz Étkezési Keményítő-vel is, nem macerás és egészségesebb is,

Tejfölös sűrítéshez pedig külön kis tálkába kikevered a tejfölt, fokozatosan néhány kanállal adsz hozzá a levesből/főzelék levéből és kavargatod, leveszed a tűzről, ha a tejföl átvette a leves/főzelék hőmérsékletét, lassan a lábos közepébe csurgatod és folyamatosan bele/el-kevered.


Palacsintához: én 2 tojáshoz kb.10-12 dkg lisztet szoktam, 1,5 dl tejet, vagy ha sűrű, egy picit még, fél-1 órára hűtőbe teszem, majd higítom kb. nem egész 1 dl vízzel(a szódától nekem lukacsos lesz), öntök hozzá egy evőkanál olajat, és felhevített vékonyan olajozott serpenyőben vékony tésztákat sütök. Én lapát végű fakanállal fordigatom. Nem szokott több olaj kelleni.

2011. okt. 1. 01:45
Hasznos számodra ez a válasz?
 34/37 anonim ***** válasza:
100%
Paprikás Krumpli: apróra vágott 2-3 fokhagymát olajon picit megfuttatok, adok hozzá kb. fél felkockázott vöröshagymát, ezzel is picit hagyom, majd felöntöm vízzel sózom, borsozom, pirospaprikázom ,belerakom a felkockázott krumplit,és fedő alatt 20 percig főzőm(én pici hegyes erős paprikát, vagy Erős Pistát is szoktam adni hozzá), ha a krumplik szélei már tompák(lekerekültek) dobálok bele virslikarikákat, és/vagy szaggatok hozzá nokedlit. (1 tojás, 1 púpos e.k. liszt, 1 csapott e.k. gríz, kis kanál vaj, só, ha lágy még egy kis liszt, forró-lobogó vízben kis kanállal egyesével kis darabkákat szaggatok össze-vissza elhelyezve, amik a vízbe mártva leolvadnak a kanálról-gyorsan kell haladni vele, mire mind a víz tetejére ér, készen vannak)
2011. okt. 1. 02:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 35/37 anonim ***** válasza:
100%

A Székely Káposzta is nagyon egyszerű: savanyú káposztát, rizst, és husit kell rétegezni;

kikensz olajjal egy nagyobb edényt, kirakod az alját 2-3 marék sav.kapival, rárakod a husit, picit sózod, fűszerpaprikázod(pici bors és őrölt kömény), megszórod 2 -3 evőkanál rizzsel, és újabb sav.káposzta következik, arra husi,fűszerek, rizs, majd a tetejére is a káposzta+pirospaprika, szárnyas hússal(forrástól számított) 1 óra alatt megfő.

2011. okt. 1. 09:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 36/37 anonim ***** válasza:
Utolsó vagyok: felöntöd vízzel, kicsit többet, minthogy ellepje, és úgy teszed fel főni(lemaradt; csakhogy biztos egyértelmű legyen)
2011. okt. 1. 09:17
Hasznos számodra ez a válasz?
 37/37 A kérdező kommentje:
Szuper receptek!! nagyon köszönöm!
2011. okt. 1. 13:44
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!