Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan készítsem el a szülinap...

Hogyan készítsem el a szülinapi tortáját?

Figyelt kérdés

a barátom 7végén lesz 20éves.

szeretnék sütni neki egy diótortát, az a kedvence.

focizik, ezért egy fél focilabda alakúra gondoltam, diós piskótát sütni és egy lap piskótával kibélelni egy tálat és bele főzött, enyhén rumos diós krém és rá rétegezni a többi lapot és a krémet. majd megfordítva kiborítani...

a tetejére azonban nemtudom mit rakjak, gondoltam arra hogy bevonom étcsokival és a tetejére vágok 6szögletű fehér marcipán darabokat és amig ragad a csoki beleragasztom, mintha az lenne a focin a foltozás.

Igen ám, de a focilabda fehér és a foltozások feketék... ezért nem vonhatom be fehér marcipánnal, mert ennyi marcipán nem illik a dióhoz:(

HOGY LEGYEN???

2011. júl. 26. 19:32
 1/9 anonim ***** válasza:
Boldog szülinapot neki!szintén pénteken leszek 20:D
2011. júl. 26. 19:41
 2/9 anonim ***** válasza:
miért ne illene a marcipán a dióhoz? A marcipán mandulából készül, és a csonthéjasok esetében gyakran pótolják az egyikkel a másikat, nem értem miért ne klappolna a dióhoz a mandula?!
2011. júl. 26. 19:46
 3/9 anonim ***** válasza:

Fehér csoki?És arra rá fekete marcipán?;)

Boldog szülinapot neki!

2011. júl. 26. 19:48
 4/9 A kérdező kommentje:

köszi.

nemtudom... nem akarom azt sem hogy túl édes meg tömény legyen a torta meg azt se hogy rossz legyen és izetlen, ezért nemtudtam megy-e hozzá a marcipán, de akkor lehet az marad hogy vékony réteg fehér marcipán és rá fekete foltok.

a fehér csokival az a baj hogyha vágja az törik nem olyan mint a speckó étbevonó

2011. júl. 26. 20:01
 5/9 anonim ***** válasza:
Bevonhatod krémmel is, mondjuk vaníliással, és abba a fekete lapok. Azt is el tudom képzelni, hogy nem is lapokat teszel a krémre, hanem egy sablonon keresztül darált dióval hinted meg a foltozásokat.
2011. júl. 26. 20:03
 6/9 anonim ***** válasza:

[link]

itt keresgélj:)

2011. júl. 26. 20:04
 7/9 anonim ***** válasza:
Esetleg szitáld le porcukorral, az is fehér... :) A foltokat is meg lehetne így oldani, mondjuk kakaóval (formát könnyen kivághatsz papírból).
2011. júl. 26. 20:06
 8/9 anonim ***** válasza:
Ja, és a fehér marcipánt akár le is festheted ételfestékkel.
2011. júl. 26. 20:08
 9/9 A kérdező kommentje:
úúú köszi a sok 5letet:)))
2011. júl. 26. 20:39

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!