Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Marhanak a csontjat felhasznal...

Marhanak a csontjat felhasznalhatom bableveshez? Vagy mergezo?

Figyelt kérdés

Ez lesz az elso bablevesem, kulfoldon elek, es csak ilyen picit husos csontot tudtam venni tegnap, viszont az elado is meg egy itteni csaj is csak neztek ram, hogy en azt levesbe akarom, es hogy az milyen egeszsegtelen!

En meg nem hallottam errol, tenyleg igy van?

Legyszi irjatok, mert addig nem merek nekiallni!

Elore is koszi :D


2009. ápr. 5. 11:58
 1/10 anonim ***** válasza:
82%

Állj neki nyugodtan. Miért lenne mérgező a csont?

Az, hogy ahol laksz ott nem szokták belefőzni a levesbe, az egy dolog. Sok országban a májat sem eszik meg.

2009. ápr. 5. 12:07
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/10 A kérdező kommentje:

Ok, koszi, megnyugtattal :)

Hat en is meglepodtem, de allitolag a baratom szerint, azert nem hasznaljak itt az ilyen csontokat, mert hogy az allatok nagyreszet ilyen "gyari" modszerben tenyesztik, es hogy allitolag a sok mereganyag ami belejuk kerul az mind a csontban halmozodik fel...

De en nem ertem ezt, mert hat akkor sehol a vilagon nem hasznalnak, nem?Erdekes...

Koszi, akkor neki is allok a dolognak! :D

2009. ápr. 5. 12:20
 3/10 anonim ***** válasza:
72%

na de egy bablevesbe minek csont??


Abba füstölt hús kell, vagy csülök

2009. ápr. 5. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/10 anonim ***** válasza:
100%
Dehogy mérgező a csont. gondolj a marhafaroklevesre, az csupa csont! mi is szeretjük ezt a fajta levest, és még élünk.
2009. ápr. 5. 14:27
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/10 dellfil ***** válasza:
64%

Csontlevesről nem hallottál még?

[link]

2009. ápr. 5. 14:42
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/10 A kérdező kommentje:
En is hallottam mar csontlevesrol, sot ettem is, es tudom, hogy fustolt hus kell bele, de mar csak ez volt mire odaertem zarasra a piacra.Es azert kerdeztem, mert ha tobben is panikolnak rajta akkor elgondolkozom, hogy biztos jo otlet e!Koszi a hasznos valaszokat!
2009. ápr. 6. 12:17
 7/10 anonim ***** válasza:

Hidd el, ezekben a fejlett országokban a zseletint, amit a párizsitól a joghurtig mindenbe beletesznek, ugyan abból az "ipari marhacsontból" készítik, és a csodálkozó eladók meg emberek azt vidáman megeszik, mint "egészséges" kaját. Jobbaz amit te főzöl, hidd el egészségesebb, akár milyen csontból van.

A húsleveskocka is csak készül valamiből, nem hinném, hogy ahhoz biomarhát használnak.

A májban még több méreg lerakódik, mégis mindenki megeszi. Max. májkrémként.

Ha majd ráérsz, keresel eg ykis hentest, aki vmi kisgazdaságból dolgozik. De mid ezt esszük, ez van. Akkor a húst sem kéne megenniük, meg szerintem a babot se. Az is a műtrágyás vegyszeres földön nő. Legalább hozzáedződünk :)

2009. ápr. 6. 13:18
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/10 anonim ***** válasza:
Na, és talán a csülökben nem ugyan az a csont van?
2009. ápr. 6. 13:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/10 anonim ***** válasza:
Ugyanaz a csont van, persze, csak a füstölt csülök ízt ad a bablevesnek, a nyers csont meg felesleges bele
2009. ápr. 6. 17:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/10 A kérdező kommentje:
Jelentem bableves kesz, es ugyanolyan ize van, mint nagyanyam otthonianak, pedig nem volt benne fustolt cucc, es elvileg meg a pacskert sem dobtuk fel, ugyhogy sztem sem mergezo :D
2009. ápr. 7. 00:56

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!