Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Csirkemellből milyen főételt...

Csirkemellből milyen főételt készítsek?

Figyelt kérdés
rántott ill sültcsirke kizárva. Ötleteket szeretnék, mert nem tudom mit főzzek! Köszi
2009. ápr. 4. 14:06
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%

Görög csirke fetával és olívabogyóval

Hozzávalók:

# 2 db filézett csirkemell

# 25 dkg feta sajt

# 2 marék magozott olívabogyó

# 2 dl főzőtejszín

# 2-3 gerezd fokhagyma

# kevés olívaolaj

# kakukkfű

# só

# bors


Elkészítés: A csirkemelleket megtisztítom, csíkokra vágom, a kevés olívaolajon megkapatom, hogy a hús kifehéredjen. Ráöntöm a tejszínt, ebben főzöm. Közben beleteszem az áttört fokhagymákat, sózom (vigyázat, a feta is nagyon sós!), borsozom, megszórom kevés kakukkfűvel, így nemcsak finomabb, de esztétikusabb is lesz. A fetát felkockázom, az olívabogyókat negyedelem, és csak mikor tálalom, teszem bele őket meleg ételbe, hiszen a feta elolvadna. Jól összekeverem, hogy a feta is átvegye egy kicsit a tejszínes szósz ízét! Krokettel tálalom.


Megjegyzés:

Ezt az ételt egy étteremben ettem, onnan vettem az ötletet. Aki szereti az erőteljes ízeket, azoknak javaslom!

2009. ápr. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
100%

Thai csirke üvegtésztával

Hozzávalók:

# 50 dkg csirkemell

# 1 nagy zsenge cukkini

# 2 db közepes sárgarépa

# szójaszósz

# csipetnyi gyömbér

# 15 dkg üvegtészta (1,5 csomag)

# őrölt chili (ízlés szerint)

# 1 kávéskanál méz

# kevés olaj


Előkészületek: A csirkemellet apró kockákra vágjuk. A sárgarépát és a cukkinit meghámozzuk, és keskeny csíkokra szeleteljük. A rizstésztát forró, lobogó vízzel leöntjük.


Elkészítés: A húst kevés olajon enyhén megpirítjuk, majd fedő alatt minimális víz hozzáadásával puhára pároljuk. Ha a hús puha, fűszerezzük chilivel, és felöntjük a szójaszósszal. Hozzáadjuk a mézet és a gyömbért. Ha együtt rotyogott egy kis ideig, hozzáadjuk a zöldségeket is. Előbb a sárgarépát, kis idő múlva a cukkinit, mert utóbbi hamar megpuhul. Végül hozzáadjuk a megduzzadt üvegtésztát, és elkeverjük. Jó étvágyat kívánok!


Megjegyzés:

Ezt a receptet tegnapelőtt kaptam egy ismerősömtől, és eldöntöttem, hogy ezzel vendégelem meg a hétvégén hozzám érkező barátnőimet. Én nyitott vagyok mindenféle ízvilágra. Még soha nem kóstoltam szójaszószt és üvegtésztát sem. Mindegyikünknek nagyon ízlett.

2009. ápr. 4. 14:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Narancsos csirkemell

Hozzávalók:

# 6 vékony szelet csirkemellfilé

# só

# bors

# kevés olaj

# 2,5 dl narancslé (kb. 5 közepes narancs leve)

# 2 kiskanál (dijoni) mustár

# 2 kiskanál étkezési keményítő

# 1/2 kiskanál kakukkfű

# 1/2 kiskanál zsálya

# 1 csípős paprika annak, aki szereti a csípős, pikáns ízt


Elkészítés: A csirkelemellet sózom, borsozom, majd kevés olajon fedő alatt pirosra sütöm mindkét oldalát. Mikor átsült, kiveszem a serpenyőből, kiöntöm az olajat. Összekeverem a friss narancslevet, a fűszereket, az ételkeményítőt, a mustárt és az apróra vágott csípős paprikát, majd beleöntóm a serpenyőbe. Lassan kevergetem, és amikor sűrűsödni kezd, visszarakom a csirkemelleket, és hagyom összefőni.

2009. ápr. 4. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

Csípős csirkemell

Hozzávalók:

# 2 kisebb csirkemell

# 1 dl tejföl

# 5 dkg bacon

# 1 nagy fej vöröshagyma

# 2 gerezd fokhagyma

# 1 teáskanál mustár

# 1 csípős hegyes paprika (valamikor csak paprikakrémet szoktam)

# só, bors, olaj


Elkészítés: A csirkemelleket kicsontozom, és vékony szeletekre vágom, Megsózom, 10 percig pihentetem, közben a bacont, a vöröshagymát, a zúzott fokhagymát a csipös paprikával együtt nagyon apró darabokra vágom. Ezután belekeverem a tejfölt, a mustárt és a borsot. Egy lapos tûzálló tálat kikenek. A paprikás krémmel vastagon bekent melleket sorban egymás mellé fektetem. Lefedem és 30 percig sütöm, végül fedõ nélkül pirosra piritom.


Megjegyzés:

Én szoktam együtt sütni a körettel is; ilyenkor kicsi előfőzött rizst teszek alulra, sózom, felöntöm vizzel, úgy, hogy bőven ellepje, és utána fektetem rá a melleket és végül beterítem a paprikás krémmel. Ilyenkor kicsit tovább tart a sütés, de megéri :)

2009. ápr. 4. 14:29
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 anonim ***** válasza:
100%

Tejszínes-hagymás csirkemell

Hozzávalók:

# 60 dkg csirkemell (vagy pulykamell)

# 1 közepes fej vöröshagyma

# pici só

# pici ételízesítő

# bors ízlés szerint

# csipet bazsalikom

# 5 dl tejszín


Elkészítés: A csirkemellet csíkokra vágjuk. Az apróra vágott vöröshagymát 1 evőkanál olajon megfonyasztjuk, ezután rátesszük az csíkokra vágott csirkemellet, és addig kevergetjük, míg egy picit megpirul, megszórjuk sóval, ételízesítővel, borssal, bazsalikommal, és felöntjük kb. 4 dl vízzel. Lefedjük, és puhára főzzük, majd hozzáöntjük a tejszínt. Hagyjuk, hogy besűrűsödjön egy kicsit, majd rizzsel vagy rizi-bizivel tálaljuk.


Megjegyzés:

Nagyon finom, a gyermekeim imádják!!! No meg én is!!!

2009. ápr. 4. 14:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Csőben sült csirkemell

50 dkg csirkemell

# 50 dkg brokkoli

# 1 csomag Knorr tejszínes-fokhagymás Rafinéria

# 2 dl tejszín

# só

# pici liszt

# reszelt sajt

# sült csirke fűszerkeverék


Elkészítés: A brokkolit enyhén sós vízben kicsit előfőzzük. A csirkemellet szeletekre vágjuk, kicsit kiveregetjük. Sózzuk, fűszerezzük, lisztbe forgatjuk. A sütőtálba elhelyezzük a csirkemellet, rátesszük a szétszedett brokkolit. A Knorr Rafinériát tejszínnel és reszelt sajttal elkeverjük, ráöntjük a húsra. 200 fokon 25 perc alatt készre sütjük.

2009. ápr. 4. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
100%

Sajtos-tojásos csirkemell

Hozzávalók:

# 1 kg csirkemell

# 4 tojás

# 30 dkg sajt

# pár szelet bacon (ez nem lényeges, de nagyon finom lesz tőle)

# bors

# só

# olaj


Elkészítés: Vágd vékony szeletekre, majd kevés olajon fehérítsd meg a csirkemellet, majd itasd le róla a nedvességet. Közben reszeld le a sajtot, lehetőleg ne legyen nagyon apró, és keverd össze a felütött tojással.


A bacont fektesd egy jénai aljába, erre tegyél a tojásos masszából egy keveset, majd megfehérített húsréteg kerül rá. Így folytasd, míg elfogy a hús. A tetejére sajtos tojás kerüljön.


Addig süsd, amíg megpirul a sajt a tetején! Ha ügyes vagy, a szalonna zsírja miatt ki lehet borítani egy tálra, szépen egyben marad, és lehet vágni, mint a tortát. Kukoricás rizs a legfinomabb hozzá.


Megjegyzés:

Nagyon egyszerű, gyors és nagyon finom étel! Kezdő szakácsnőknek is!

2009. ápr. 4. 14:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%

Kókuszos csirkefalatkák

Hozzávalók:

# 2 csirkemell

# 2-3 evőkanál kókuszreszelék

# 1 evőkanál olaj

# só

# bors

# őrölt gyömbér


Elkészítés: A csirkemellet vékony csíkokra vágjuk, a felhevített olajban fehéredésig sütjük, majd fűszerezzük. Annyi vizet öntünk alá, amennyi éppen ellepi, és addig sütjük, míg zsírjára sül. Ekkor megszórjuk a kókuszreszelékkel, és picit *odakapatjuk*. Rizzsel tálaljuk.

2009. ápr. 4. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:
100%

Bársonyos csirkemell

Hozzávalók:

# 50 dkg csirkemell

# 1 kis üveg szeletelt gomba

# 10 dkg vaj vagy sütőmargarin

# 10 dkg liszt

# 10 dkg reszeltsajt

# 2 dl tejszín

# 1 l csontlé

# csipet gyömbérpor



Elkészítés: A csirkemellet felszeleteljük, majd kicsit kiverjük. Lisztbe mártjuk, és vajon elősütjük. A maradék vajon megpároljuk a gombát, majd az elősütött melleket ráteszük, és felengedjuk a csontlével úgy, hogy ellepje a húst. A csipet gyömbérport beleteszük. Megpároljuk a húst, amikor puha kiveszük. A gombás levet tejszínes habarással behabarjuk, visszateszük a húst és felforraljuk. Ha kész, elzárjuk a tüzet és beleszórjuk a reszelt sajtot. De ezt már nem forraljuk.


Megjegyzés:

Köretnek párolt rizs, burgonyapüré, burgonyakrokett illik hozzá.

2009. ápr. 4. 14:32
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
100%

Tejfölös csirkemell

2 csirkemell,

# 2 dl tejföl,

# 1 csokor petrezselyem,

# 5 dkg margarin,

# só,

# fehér bors



A csirkemellet kicsontozzuk, lebőrözzük. A húst kisujjnyi csíkokra vágjuk. Sóval, fehér borssal fűszerezzük, majd megforrósított margarinon hirtelen, körös-körül megpirítjuk. Hozzáadjuk a felaprított petrezselymet és leöntjük a tejföllel. Fedő alatt megpároljuk. Rizst vagy burgonyafánkot kínálunk mellé.

2009. ápr. 4. 14:33
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!