Mit készítsek csirkemellből?
Nálunk 4 éve ez a favorit:
Göcseji göngyölt pulykamell(lehet csirke is, én abból szoktam):
60 dkg pulykamellet(csirke) 4 egyforma szeletre vágsz, kiklopfolod, megsózod,bazsalikommal fűszerezed majd félre teszed.
Üvegesre párolsz 1 hagymát, majd rádobsz 6 apróra vágott csirkemájat, s pirítod 2-3 percig. Végül megborsozod. Hagyod kihűlni. 2 Zsemlét vízbe áztatsz, kifacsarod, és 2 tojással együtt a májhoz adod. Jól összekevered, majd egyenletesen a hússzeletekre kened.
Kb 20 szem kimagozott aszalt szilvába bele bújtatsz egy-egy dió gerezdet (mag helyére), s a töltelék feléd eső oldalára rakosgatod. Ezután fölgöngyölöd, s végül baconba tekered. Ropogósra kell sütni. Burgonyapürével és párolt almával szoktuk enni. Hidegen is eszméletlen jó!!!!
én ha nincs túl sok időm olyat csinálok h felszeletelem, sózom
tepsibe teszem, nyakon öntöm főzőtejszínnel. rszelek a tetejáre sajtot.
alufólia, addig sütöm még meg nem puhul
majd leszedem az alufóliát, és picit megpirítom a sajtot, meg mevárom még elfő a lé egy része
csinálj orly-t!
jaj de nagyon szeretem:)
22L
Én ezt csinálom:
Sokfűszeres csirke
hozzávalók 4 főre
• 60 dkg csirkemellfilé
• 5 dkg trappista/ edami sajt
• 3 dl főzőtejszín/habtejszín
• 1 púpozott ek mustár
• 1 tk majoranna
• 1 tk bazsalikom
• 1 tk kakukkfű
• 1 csapott tk tárkony
• negyed reszelt szerecsendió
• 1 ek grillfűszer
• őrölt feketebors
• só
elkészítés
1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.
2. A sajtot vékony, kb. 5 cm hosszú szeletekre vágjuk, a hússzeletekre tesszük és feltekerjük.
3. A mártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk a tejszínt, belekeverjük a mustárt és a fűszereket, összefőzzük és besűrítjük.
4. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, belefektetjük a hústekercseket és ráöntjük a mártást.
5. Forró sütőben pirulásig sütjük.
sütési hőfok: 180 °C
sütési mód: alul-felül sütés
Csirkemell Orly módra
Hozzávalók :
4 db csirkemell filé
liszt
só
olaj a sütéshez
Az Orly-tésztához :
10 dkg liszt
2 db tojás
2 dl sör
0,4 dl olaj
só
A csirkemelleket besózom , lisztbe forgatom , majd egyenként sörtésztába mártva bő oljban mindkét oldalát szép pirosra sütöm . A sörtésztához a tojássárgáját a sörrel elkeverem , megsózom és annyi lisztet keverek hozzá , hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán a sörtésztához keverem végül az olajat is hozzáadom , ettől lesz a tészta sütés után puha és omlós , és ami nem utolsó szempont nem szárad ki . Ha esetleg túl sűrű lenne kevés sörrel higítható .
ISTENI FINOM!!!!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!