Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mit készítsek csirkemellből?

Mit készítsek csirkemellből?

Figyelt kérdés
Csirkemelles menüt képzeltem Karácsonyra. Mit süssek belőle??
2010. dec. 21. 12:18
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Borzacskát. A panirba morzsa helyett reszelt krumplit teszel, szép borzas lesz.
2010. dec. 21. 12:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
100%
Rántoot csirkemell, változatossá teheted, ha a panírba keversz szezámmagot.Vagy vajon megpárolod.
2010. dec. 21. 12:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem a sajtos, barackos csirkemell is nagyon finom, petrezselymes krumplival,vagy rizzsel!
2010. dec. 21. 12:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Szia én csirkemellet tőltők camamber vagy brie sajtal és sonkával meg baconnal....és kirántom és még csirkemellet kiklopfolom szép vékonyra rá egy szelet bacon rá gomba rá sonka és sajta ősszegőngyőlni alufoliába szép tekercsek lesznek és alufoliával együtt kisütőd olajban a tekercseket kb 20 perc és győnyőrűen lehet szeletelni hidegen melegen is fincsi...
2010. dec. 21. 12:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk 4 éve ez a favorit:


Göcseji göngyölt pulykamell(lehet csirke is, én abból szoktam):

60 dkg pulykamellet(csirke) 4 egyforma szeletre vágsz, kiklopfolod, megsózod,bazsalikommal fűszerezed majd félre teszed.

Üvegesre párolsz 1 hagymát, majd rádobsz 6 apróra vágott csirkemájat, s pirítod 2-3 percig. Végül megborsozod. Hagyod kihűlni. 2 Zsemlét vízbe áztatsz, kifacsarod, és 2 tojással együtt a májhoz adod. Jól összekevered, majd egyenletesen a hússzeletekre kened.

Kb 20 szem kimagozott aszalt szilvába bele bújtatsz egy-egy dió gerezdet (mag helyére), s a töltelék feléd eső oldalára rakosgatod. Ezután fölgöngyölöd, s végül baconba tekered. Ropogósra kell sütni. Burgonyapürével és párolt almával szoktuk enni. Hidegen is eszméletlen jó!!!!

2010. dec. 21. 12:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:

én ha nincs túl sok időm olyat csinálok h felszeletelem, sózom

tepsibe teszem, nyakon öntöm főzőtejszínnel. rszelek a tetejáre sajtot.

alufólia, addig sütöm még meg nem puhul

majd leszedem az alufóliát, és picit megpirítom a sajtot, meg mevárom még elfő a lé egy része

2010. dec. 21. 13:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
57%
A csirkemell őzgerincformában sütve, baconnel nagyon finom.
2010. dec. 21. 13:15
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 anonim ***** válasza:

csinálj orly-t!

jaj de nagyon szeretem:)


22L

2010. dec. 21. 20:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/11 anonim válasza:
100%

Én ezt csinálom:

Sokfűszeres csirke

hozzávalók 4 főre

• 60 dkg csirkemellfilé

• 5 dkg trappista/ edami sajt

• 3 dl főzőtejszín/habtejszín

• 1 púpozott ek mustár

• 1 tk majoranna

• 1 tk bazsalikom

• 1 tk kakukkfű

• 1 csapott tk tárkony

• negyed reszelt szerecsendió

• 1 ek grillfűszer

• őrölt feketebors

• só

elkészítés

1. A csirkemelleket szeletekre vágjuk, vékonyra kiklopfoljuk, enyhén sózzuk, borsozzuk.

2. A sajtot vékony, kb. 5 cm hosszú szeletekre vágjuk, a hússzeletekre tesszük és feltekerjük.

3. A mártáshoz egy serpenyőben felforrósítjuk a tejszínt, belekeverjük a mustárt és a fűszereket, összefőzzük és besűrítjük.

4. Egy jénai tálat margarinnal kikenünk, belefektetjük a hústekercseket és ráöntjük a mártást.

5. Forró sütőben pirulásig sütjük.

sütési hőfok: 180 °C

sütési mód: alul-felül sütés

2010. dec. 22. 09:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim válasza:

Csirkemell Orly módra


Hozzávalók :


4 db csirkemell filé

liszt

olaj a sütéshez


Az Orly-tésztához :


10 dkg liszt

2 db tojás

2 dl sör

0,4 dl olaj


A csirkemelleket besózom , lisztbe forgatom , majd egyenként sörtésztába mártva bő oljban mindkét oldalát szép pirosra sütöm . A sörtésztához a tojássárgáját a sörrel elkeverem , megsózom és annyi lisztet keverek hozzá , hogy sűrű palacsinta tészta legyen belőle . Közben a tojásfehérjét kemény habbá verem és lazán a sörtésztához keverem végül az olajat is hozzáadom , ettől lesz a tészta sütés után puha és omlós , és ami nem utolsó szempont nem szárad ki . Ha esetleg túl sűrű lenne kevés sörrel higítható .


ISTENI FINOM!!!!

2011. jan. 13. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!