Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy főztök csomómentes rizst?

Hogy főztök csomómentes rizst?

Figyelt kérdés

Valamelyik nap volt egy olyan kérdés, hogy hogyan kell csomósra főzni a rizst. Biztos ciki, de nekem mindig kissé csomós lesz, pedig már jópár éve főzők. :-(

Én pont azt szeretném tudni, hogy főzzem, hogy biztosan ne legyen csomós?


2009. ápr. 3. 12:08
 1/6 anonim ***** válasza:
86%

Ha sima főtt rizst csinálsz nem szabad kevergetni, mert akkor jóval több keményító fő ki belőle és összeállnak a szemek.

Mi a sima főtt rizst nem szeretjük, mindíg párolt rizst csinálok, mert annak van valami íze. Tehát megpirítom a rizst egy kis olajon, felöntöm kétszeres mennyiségű vízzel és takarékon megvárom míg lefő róla a víz és kicsi lukak lesznek benne, ami mutatja, hogy már minden víz elpárolgott alóla. Mindíg puha, sohasem csomós.

2009. ápr. 3. 12:12
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:
100%

Én is úgy csinálom, mint az előttem válaszoló. Lapos, nyeles teflonban (hússütőm is ez), így nem ég le. Olajon megpirítom, dupla mennyiségű vízzel felöntöm, megvárom míg felforr a víz, takarékra teszem, fedőt rakok rá, majd hagyom, h elpárologjon. Szoktam hozzá tenni 1 fél vöröshagymát, így jobb íze lesz.

Nálunk mki mást tesz bele, mamám és én hagymát, anyukám majorannát, keresztanyám vegetát. Sót akkor teszek bele, amikor felöntöm vízzel, majd megkóstolom, h elég sós lett-e. A hagymát már pirításkor.

2009. ápr. 3. 13:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:

az előttem szólók valószínűleg gázon főznek, nekem kerámialapom van és eltartott egy darabig, míg sikerült a rizs. előtte én is így csináltam,a régi konyhában de ker.lapon ha pirult a rizs, rá pontosan kétszerannyi vizet( én bögrével teszem a rizs és két bögre a víz) és rögtön elzárom, de a lapon hagyom és pont jó lesz

persze fedővel.

2009. ápr. 3. 15:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 A kérdező kommentje:

Köszönöm az ötleteket!

Gáz főzőlapom van, úgyhogy tudom úgy csinálni, ahogy az első két válaszoló írta. Akkor én is megpirítom főzés előtt és takarékra veszem, amikor főzöm! A kétszeres mennyiségű vízzel, meg a lyukacskákkal eddig is boldogultam, de az olajon pirítás és a takarékláng kimaradt. :-)

2009. ápr. 4. 07:55
 5/6 anonim ***** válasza:
100%
Olajon vagy zsíron megfuttatom, de nem pirítom, majd kétszeres víz mennyiséggeé felengedem. Teszek bele egy kis fej vöröshagymát, egy mokkáskanál vegetát, sót, őrölt borsot és kis majorannát. Amikor felforr takarékra teszem (nem keverem)kb. 15 perc alatt készre fő. Amikor kész frissen apróra vágott petrezselmet szórok a tetejére. De úgy is lehet, hogy amikor felengedem a vízzel és felforr, néhány percre (2-3)takarékra teszem és forró sütőbe teszem. Garantáltan nem ragad össze bármilyen edénybe is csináljuk.
2009. ápr. 28. 17:34
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:
100%
mennyiséggeé=mennyiséggel
2009. ápr. 28. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!