Írjatok légyszi pár receptet? (fontos légyszi)
nem rég költöztünk, és a sütőt nem tudták még bekötni.de én már úgy ennék valami fincsi házi sütit(édeset).
palacsintára gondoltam de azt sosincs türelmem kisütni...
szal légyszi írjatok recepteket!!!!
Kókuszgolyó
500 g darált háztartási keksz
100 g keserű kakaópor
6 ek kristálycukor
2 dl rum
kb. 5 dl sárgabarack lekvár
50 g kókuszreszelék
elkészítés:
1.A darált háztartási kekszbe belekeverjük a kakaóport és a cukrot.
2.Hozzáadjuk a rumot és annyi sárgabarack lekvárt, amivel inkább puha "tésztává" gyúrhatjuk.
3.Megvizezett kezünk között kb. 2 cm-es golyókat formálunk belőle, amit kókuszreszelékbe forgatunk.
Túrós-kekszes szelet sütés nélkül
Barna tésztához:
60 dkg darált háztartási keksz
10 dkg porcukor
10 dkg kakaó -, vagy csokipor
4 dl tej
1 ek rum
Fehér krémhez:
50 dkg túró
25 dkg mascarpone
10 dkg porcukor
1 cs zseléfix
Tetejére:
20 dkg csokimáz
1. A barna tésztához való összetevőket jól összekeverjük, hogy sűrű "tésztát" kapjunk, és egy tepsibe beletesszük. (A 4 dl tej helyett lehet használni 2 dl tej+ 2 dl meggylé keverékét is, úgy finomabb lesz az íze.)
2. A fehér masszához valókat szintén összekeverjük. A zseléfix elhagyható, bár használatával keményebb lesz a túrókrém, és tartást ad. A barna kekszkeverékre tesszük.
3. Tetejét csokimázzal díszítjük.
Kókuszkocka sütés nélkül
1,5 dl tej
8 dkg vaj
6 - 8 dkg cukor
1 cs vaníliás cukor
5 ek búzadara
12 dkg kókuszreszelék
Bevonáshoz:
csoki
kókusz
elkészítés:
1. A felmelegített tejhez adjuk a vajat, a cukrot, a vaníliás cukrot, és felfőzzük.
2. Amikor már rotyog, belekeverjük a búzadarát és a kókuszt, csomómentesre keverjük, és lehúzzuk a tűzről.
3. A még meleg masszát egy tálba nyomkodjuk (20*20 cm), és kihűtjük.
4. Amikor kihűlt, jól szeletelhető: felszeleteljük, olvasztott csokiba mártjuk, utána pediga tetejét a kókuszba.
[link] (sütés nélküli sütemények tárháza)
Ha meg szeretitek a cukros tejfölt, akkor:
1 nagy pohár tejfölbe 3 lapos e. kanál cukor megy.
Fogsz egy üveg / jénai tálat, az alját megkened ezzel a cukrozott tejföllel (továbbiakban csak simán tejföl). Aztán leraksz rá egy sor kekszet, vagy akár piskóta is mehet. Erre megint egy réteg tejföl jön, majd mindenféle gyümölcs apró darabokra vágva, vagy konzerves (ha ananász azt vágd apróbbra, mi konzerv esetén vegyest használunk). Aztán megint tejföl, keksz, tejföl, gyümölcs-mix, tejföl, (és így tovább) .... tejföl, keksz és a tetejére tejföl. Aztán ezt szépen beteszed a sima hűtőbe, hogy összeérlelődjön, jól lehűljön. Mikor a keksz már teljesen megpuhult, akkortól ehető, de minél tovább bírtok várni annál finomabbra érlelődik össze. A legjobb, ha másnap kerül fogyasztásra, de ha nem bírjátok addig az se gond.
Aztán írd meg mit készítettél.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!