Kinek mi a kedvenc étele? Amit bármikor megtudna enni?
Nekem régebben a karfiol volt,mindenféleképpen,(párolva,főzve,rántva,levesnek)
Most pedig valamilyen szósz (sóska,alma,paradicsom..),főtt krumpli,főtt pulykanyakkal.
:)










gyros, töltött káposzta, húsleves, görögdinnye
Kókuszrúd (az ami a 100ft-os boltokban is van, tudom, hogy nem egészséges, de ez az amit bármilyen betegen vagy depisen is megeszek)





felkarikázol pár fej vörös vagy lilahagymát, bő olajon megdinszteled egy lábasban, felkarikázod a krumplit rádobod a hagymára, felöntöd kb 2 dl vízzel fűszerezed, fedő alatt rotyogtatod, néha rá kell nézni hogy le ne égjen. Kóstolgatod, ha elfőtte a levét és puha akkor már kész is
egyszerű, de nagyszerű :)










A szalma-krumpli: (ahogyan én készítem)
A krumplit először karikára szelem, kb. fél cm vastagra, majd a karikákat kezdem el feldarabolni, szintén kb. fél cm vastagra, ettől majdnem fél x fél cm-es csíkokat kapok, ezt sütöm meg ropogósra. Imádom!
A dinsztelt krumplit nem én írtam, de leírom ide, hogyan szoktam én csinálni:
Szálára vágott vöröshagymát dinsztelek, majd a vékonyra szelt (vagy uborkagyalun legyalult) krumplit ráteszem, sót, borsot, és pici vizet rá, födő alatt addig párolom, míg a krumpli megpuhul. Utána födő le, zsírjára sütöm, és kész. Célszerű teflonedényben készíteni, mert szeret leragadni.
Nem tudom, hogy aki írta a dinsztelt krumplit, hogyan készíti. Jó lenne tudni az ő verzióját is.





Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!