SOS! Meggybefőttet szeretnék készíteni, de nem tudom kigőzölni? (Folytatás lent)
Figyelt kérdés
mert nincs akkora lábasom. Lehet a szirupos megoldással is készíteni? (Szirupot készítek, forralom, átforralom benne a gyümölcsöket néhány percig, majd tiszta üvegbe teszem, szalicil rá, celofán, fedő és száraz dunszt? ) Valamit kihagytam esetleg?2011. júl. 6. 18:26
3/10 anonim válasza:
Én mindig sziruppal csinálom. Előtte kifőzöm az üvegeket, és forrón ráteszem a maradék szirupot, utána rácsavarom a tetőt, és száraz dunsztba teszem. Tartósítót soha nem teszek rá, nem szokott megromlani.
4/10 A kérdező kommentje:
köszi a válaszokat, akkor neki is látok az üvegeknek :)
2011. júl. 6. 18:54
5/10 anonim válasza:
Ha ez a módszert választjátok, akkor mennyi vizet és cukrot számoltok 1 kg meggyhez, vagy bármi más gyümölcshöz?
6/10 A kérdező kommentje:
elég savanykás volt a meggy, így 1 liter vízhez 40-45 dkg cukrot főztem fel, még maradt is szirup, most akarom kérdésnek kiírni, hogy mit csináljak vele :)
2011. júl. 7. 06:27
7/10 A kérdező kommentje:
1 kg gyümölcshöz, nem 1 kg vízhez, bocsi, korán van :)
2011. júl. 7. 06:56
8/10 A kérdező kommentje:
*szóval nem 1 liter vízhez. Vissza kéne mennem aludni :D bocsi :)
2011. júl. 7. 06:57
9/10 anonim válasza:
Én 4 kg gyümölcshöz szoktam 2 l víz - 2 kg cukorból főzni.
18.33-as voltam.
10/10 anonim válasza:
Vegyél nagyobb lábost, de amúgy így is készítheted. De én nekem így nem sikerült olyan jól...:P
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!