Fondant bevonatos tortát hogyan?
Szia én pont a hétvégére csináltam először! Gyönyörű lett, pedig én se vagyok cukrász.
Recept: 6ek. víz, 1ek. margarin, 2ek. méz, 10g zselatinpor -> ezt összemelegíteni (nem forralni)
0,5kg szitált porcukorhoz hozzákeverni a masszát, utána folyamatosan porcukrot bele és addig keverni amíg tudod, ha már ilyen nokedli keménységű, porcukros deszkán tovább gyúrni+ porcukorral (gyurmaszerű lesz) én olyan 80 dkg körüli porcukrot használtam összesen
fóliába becsomagolni, be a hűtőbe egy órára.
A nyújtást én keményítős deszkán csináltam (de lehet porcukor vagy ha barna masszát csinálsz, kakaó), szép vékonyra, utána lesöpörtem róla a keményítőt és ráfordítottam a tortára. Szépen kézzel rásimítottam és a felesleget körbevágtam.
Nem vészes, nekem elsőre sikerült.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!