Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Fondant bevonatos tortát hogyan?

Fondant bevonatos tortát hogyan?

Figyelt kérdés
Fondant bevonatos tortát szeretnék csinálni. Úgy gondolom a fondant elkészítése nem fog ki rajtam, de hogyan tudom rátenni szépen a tortára?! Ehhez gondolom szükséges némi gyakorlat is, és láttam, hgy vannak különböző eszközök (nyújtó, simító). Ezek nélkül is rá tudom tenni?! Csúnya lesz úgy? Évfordulóra szeretném a páromnak. Gondoltam, hogy megcsináltatom cukrászdába, de akkor azt nem én csináltam. Köszi a válaszokat!
2011. júl. 6. 09:03
 1/7 anonim ***** válasza:

Szia én pont a hétvégére csináltam először! Gyönyörű lett, pedig én se vagyok cukrász.

Recept: 6ek. víz, 1ek. margarin, 2ek. méz, 10g zselatinpor -> ezt összemelegíteni (nem forralni)

0,5kg szitált porcukorhoz hozzákeverni a masszát, utána folyamatosan porcukrot bele és addig keverni amíg tudod, ha már ilyen nokedli keménységű, porcukros deszkán tovább gyúrni+ porcukorral (gyurmaszerű lesz) én olyan 80 dkg körüli porcukrot használtam összesen

fóliába becsomagolni, be a hűtőbe egy órára.

A nyújtást én keményítős deszkán csináltam (de lehet porcukor vagy ha barna masszát csinálsz, kakaó), szép vékonyra, utána lesöpörtem róla a keményítőt és ráfordítottam a tortára. Szépen kézzel rásimítottam és a felesleget körbevágtam.

Nem vészes, nekem elsőre sikerült.

2011. júl. 6. 09:29
 2/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a receptet, nekem is ez van meg. Szóval akkor elvileg megy mindenféle segédeszköz nélkül is. Megpróbálkozom vele én is.
2011. júl. 6. 10:07
 3/7 anonim ***** válasza:
Nekem csak sodrófám volt...
2011. júl. 6. 17:44
 4/7 A kérdező kommentje:
Köszi az nekem is van. Még valami: ennyi fondant mekkora tortára elég?
2011. júl. 10. 11:04
 5/7 anonim ***** válasza:
Nekem egy két emeletesre volt jó, egy 26 cm-s és egy 16 cm-s forma.
2011. júl. 10. 22:27
 6/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen! Csütörtökön sütés.
2011. júl. 11. 10:40
 7/7 anonim ***** válasza:
Hajrá!!!
2011. júl. 11. 12:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!