Melyik pizzatészta a legjobb?
Én mostanában ilyet szoktam csinálni, teszek bele oreganot és bazsalikomot is.
A pizza hutos milyen? Nagyon régen ettem már ott pizzát.
Én az olyan tésztát szeretem, ami nem vastag és ha megsütöm, akkor nem olyan nagyon puha a tésztája, hanem kicsit megpirul az alja. (Mondjuk ez a sütéstől függ.)
Anyósomék évek óta kész pizzatésztát ettek, amikor csináltam Nekik pizzát és azóta rendszeresen kérik. Pedig én a világ legegyszerűbb pizzatésztáját csinálom!
50 dkg liszt
oregano
só
meleg víz kb. 1,5 deci (amennyit felvesz a liszt, hogy rugalmas, nem ragadós tésztát kapj)
És szerintem tényleg isteni..meg mások szerint is.:)
18:21 vagyok
az élesztőport kihagytam..az is kell bele :)
Oregánót a tésztába? Hmmmm....
Az én receptem a következő: fél kiló liszthez 3/4 csomag élesztő, amit előtte 1/4 liter langyos vízben felfuttatok, két teáskanál só és két evőkanál olaj, ezt jól összedolgozom, majd letakarom egy konyharuhával és meleg helyen egy órán át kelesztem. Ezután lisztes deszkán nyújtom és ízesítem. Ez is vékony tészta lesz, ropogós az alja.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!