Le tudná valaki írni az igazi nyújtott rétes receptjét?
Figyelt kérdés
Örülnék, ha (nagyjából) pontos arányokat írna valaki, mert sok helyen csak úgy van például, hogy "annyi víz, hogy se túl kemény, se túl puha ne legyen".2011. jún. 30. 14:16
1/7 anonim válasza:
Nem írom le, de linkelek egy receptet, ez alapján szoktam készíteni, nagyon finom!
Egyébként nekem van, amikor 3 dl vizet is felvesz a liszt,a receptben megadott mennyiség helyett. Ez lisztfüggő is, mindegyik liszt más, egyiknek elég kevesebb víz, másiknak több kell. A lényeg, hogy a tésztát jó rugalmas, könnyen gyúrható legyen.
3/7 anonim válasza:
nem a nyújtófás rétesre gondolsz véletlen, aminél hajtogatni kell a tésztát és zsírozni?
4/7 A kérdező kommentje:
Köszönöm a két linket. Remélem beválik.
Kedves utolsó! Nem ismerem azt a fajta rétest amit írsz, de ha finom, akkor szívesen elfogadom a receptet.
2011. jún. 30. 15:34
7/7 anonim válasza:
A "nyujtófás" nem rétes,hanem hajtogatott tészta.
A rétesnél nagyon fontos a megfelelő kidolgozás. De még akkor is előfordul,hogy nem tudod kihúzni,mert a liszt nem volt jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!