Melyik a kedvenc muffinod?
Kedvem támadt muffint sütni,de nem tudom eldönteni,hogy milyet csináljak!A neten rengeteg variáció van és nem tudok választani!Akinek van jól kipróbált,fincsi muffin receptje írja le,vagy linkelje be!:D
Előre is köszönöm mindenkinek és várom a LEGJOBB muffin receptet!
Én egyből 2-t is tudok írni. Az egyik a nutellás. most konkrét receptet nem tudok, mert nem receptből csinálom. A teljesen sima vaníliás muffin tésztájába keverek nutellát (vagy az olcsóbb fajta mogyorókrémet, azzal is finom, itt nem a márka a lényeg) és amikor a tésztát adagolom a formákba akkor egy kanál tészta egy pici nutella és erre megint tészta. így lesz töltött.
A másiknál is sima muffin tészta kell, és táblás csokit apróra vágva belekeverek.
Nekem ez a 2 favorit. Imádjuk :)
Én ezt használom, ebbe szoktam mindenfélét tenni...csokit, mogyorót, gyümölcsöket...mikor mihez van kedvem:)
2. Vagyok
Nutellás Muffin
7 dkg vaj
0,5 dl olaj
10 dkg nutella vagy mogyorókrém
5 dkg cukor
2 db tojás
1 dl tej
30 dkg liszt
1 kiskanál sütőpor
Késhegynyi szódabikarbóna
Liszten kívül minden anyagot összedolgozunk, majd hozzáadjuk a lisztet, és elkeverjük.
Ha töltöttet csinálunk, akkor a mauffin formába teszünk egy kanál tésztád, egy mogyorónyi nutellát, és erre rá még egy kanál tésztát, hogy a nutella ne látszódjon. A muffin forma ¾-ig kell legyen. Előmelegített sütőben 15-20 perc alatt készre sütjük.
Remélem nektek is beválik :)
Én a No Salty-n lévő alapreceptet használom, és azt szoktam variálni.
A kedvencem nutellával és a lekvárral töltött.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!