Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell használni a fondant?

Hogy kell használni a fondant?

Figyelt kérdés
Jó pár főzős műsorban láttam,hogy ezzel vonják be a tortát. hogy kell csinálni(mire figyeljek oda,tippek),hol és mennyiért tudnám beszerezni? Tapasztalatokat is szívesen fogadok=)
2011. jún. 28. 20:34
 1/6 anonim ***** válasza:

több féle van!


a legegyszerűbb: 30 dkg pillecukorot 2 ek vízzel a mikróban megolvasztasz úgy, hogy 20-25 másodpercenként megkevered (a tál legyen jóóól kimargarinozva, mert ragad!! a fakanál is, amivel kevered :))


aztán adj hozzá 30 dkg porcukrot és 5 dkg keményítőt, először a háromnegyedét, kutyulgasd, utána a maradékot gyúródeszkán dolgozd össze!


ha túl ragadós még, tegyél hozzá porcukrot! ha törik, reped, pici vizet! ha ezt befóliázod hetekig eláll a hűtőben! pár mp mikrózás után újra gyönyörűen nyújtható. imádom!!! tehetsz bele ételszínezőt is!


ha a yourubera beírod, hogy marshmallow fondant tutorial, kidobja! :)


ja, és persze kinyújtod, és ráteszed a tortára, vagy esetleg virágokat készítesz, stb, a fantáziádon múlik! :)


de ez csak egy népszerű variáció, az eredeti fondant nyilván nem pillecukorból készül :)


épp most hétvégén vontam be vele egy tortát, csodaszép lett!


majd ne ijedj meg ha nagyon ragad az elején!!:D


sok sikert, bátran fogj hozzá!!!

2011. jún. 28. 20:52
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:
köszönöm=) csak eddig féltem tőle, hogy borzasztó bonyolult . a torta ízén sokat változtat?
2011. jún. 28. 21:16
 3/6 anonim ***** válasza:

igazából nem, inkább semleges ízű, pedig tömény cukor, először én is féltem. használtam már túrótortához, csokitortához, mindenféle piskótához. ja még ami fontos, hogy mindenhol vékonyan krémezd be a lefedendő területet, hogy "hozzátapadjon" :)


a munkaasztalt margarin+keményítő kombóval készítsd elő, és amikor nyújtod, sokszor mozdítsd meg, hogy ne ragadjon oda :)

2011. jún. 28. 23:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
amire majd figyelj oda, hogy ha kész vagy, ne a hűtőbe tedd, hanem inkább hűvös helyre, mert sokszor hallottam már, hogy kicsap a tetejére a nedvesség, és csillog! nekem még ilyen nem volt, igaz csak 1 éjszakára hagytam a hűtőben.
2011. jún. 28. 23:30
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:

itt egy részletesebb segítség


[link]

2011. jún. 28. 23:31
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim válasza:
Hali, mekkorára kell nyújtani a kész cukorfondantot (cukor, víz, glicerin)? Nekem mindig megrepedezik :(
2012. nov. 9. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!