Hogy kell használni a fondant?
több féle van!
a legegyszerűbb: 30 dkg pillecukorot 2 ek vízzel a mikróban megolvasztasz úgy, hogy 20-25 másodpercenként megkevered (a tál legyen jóóól kimargarinozva, mert ragad!! a fakanál is, amivel kevered :))
aztán adj hozzá 30 dkg porcukrot és 5 dkg keményítőt, először a háromnegyedét, kutyulgasd, utána a maradékot gyúródeszkán dolgozd össze!
ha túl ragadós még, tegyél hozzá porcukrot! ha törik, reped, pici vizet! ha ezt befóliázod hetekig eláll a hűtőben! pár mp mikrózás után újra gyönyörűen nyújtható. imádom!!! tehetsz bele ételszínezőt is!
ha a yourubera beírod, hogy marshmallow fondant tutorial, kidobja! :)
ja, és persze kinyújtod, és ráteszed a tortára, vagy esetleg virágokat készítesz, stb, a fantáziádon múlik! :)
de ez csak egy népszerű variáció, az eredeti fondant nyilván nem pillecukorból készül :)
épp most hétvégén vontam be vele egy tortát, csodaszép lett!
majd ne ijedj meg ha nagyon ragad az elején!!:D
sok sikert, bátran fogj hozzá!!!
igazából nem, inkább semleges ízű, pedig tömény cukor, először én is féltem. használtam már túrótortához, csokitortához, mindenféle piskótához. ja még ami fontos, hogy mindenhol vékonyan krémezd be a lefedendő területet, hogy "hozzátapadjon" :)
a munkaasztalt margarin+keményítő kombóval készítsd elő, és amikor nyújtod, sokszor mozdítsd meg, hogy ne ragadjon oda :)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!