Mit süttök-főztök húsvétra?
en pulyka tekercset szoktam.ki klopfolom a puyka mellet.so bors ra. daralt husiba aztatot zsömle,so bors,pirospaprika,szerecsen dio,tojas,
ezt ra teszem a pulyka mellre,.rä gesztenye püre.feltekerem,bacon szalonnaval be csomagolom.
be egy läbasba.2 dl viz .fözöm mig felforr.utana feher bort teszek bele.es fözöm tovabb.ha megfött tepsibe teszem a göngyölt husokat.es ropogosra sütöm.
a boros levet meg behabarom,nagyon finom es izletes.rizzsel szoktam talalni.
cipóban sült csülök, kocsonya, sonkatekercs, aszaltszilvávalbaconnal töltött p.mell. Meg csinálok olyat ami ilyen aszpikos akármi. Őzgerincbe darabolok sonkát főtt tojást, főtt zöldségeket, és a levet amiben a zöldségek főttek zselatinnal ráöntöm. Szépen lehet szeletelni és nagyon nagyon guszta.
A én cipóscsülök receptem.
75 dkg liszt, egy ek. cukor, 1 tk só, 2 tojás, 2,5 dl tej,10 deka vaj,4 dkg élesztő, ezt összedagasztjuk, előtte az élesztőt persze felfuttatjuk. A csülköt megfőzzük lefejtjük a húsról. Ha a tészta megkelt, kinyújtom rárakom a csülköt, és becsomaglom a tésztába. Én úgy ügyeskedem, hogy a tésztát össze tudjam fonni, de ha nem megy, kenyér alakúra is igazíthatod. Megkened a tetejét tojással, és be a sütőbe. 40 perc biztos kell neki. Nagyon finom és irtó guszta is. Én próbáltam másfajta tésztával is, de egyik sem volt ilyen finom mint kelt kaláccsal.
Nekem egyszerűbb a tésztám és annyit szoktam variálni rajta, hogy kis adagokra szedem a csülköt és mindenki kap egy cipót.
Cipóban sült csülök
60 dkg liszt
4 dl tej
2 kiskanál cukor
4 evőkanál olaj
1 élesztő
A csülköt egészben főzd meg, ha készen van csontozd ki és tedd félre.
A cukros tejben felfuttatod az élesztőt, majd összegyúrod a többi hozzávalóval. Váljon el az edény falától, tedd félre pihenni.
Ha duplájára dagadt, akkor nyújtsad ki és csomagold bele a csülköt a tésztába. Tepsire teszed és addig sütöd ameddig szép piros nem lesz a teteje. Nagyon finom, köret nem is kell hozzá, esetleg torma és tojás, főleg ha húsvétra is ezt csinálod.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!