Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tészta vizébe kell tenni...

A tészta vizébe kell tenni étolajat, vagy már a kifőtt tésztára?

Figyelt kérdés
Ma ezt a két variációt hallottam,nem tudtak megegyezni a kolléganőim.Én a vízbe teszem az olajat,nagyon keveset.
2011. jún. 28. 15:29
1 2
 11/15 tetro ***** válasza:
36%
nem értem. szintem minden recept írja, hogy se olaj, se leöblítés. nem is értem miért lenne erre szükség. nekem enélkül sem ragad össze még a tagliatelle sem.
2011. jún. 28. 16:52
 12/15 anonim ***** válasza:
Is-is. Én a vízbe is teszek, és a már kifőtt tésztára is. Ezen kár vitázni. :)
2011. jún. 28. 17:45
 13/15 anonim válasza:
36%
A jo teszta nem ragad ossze ha pontosan kiveszed az elkeszules idopontjaban (pl spagetti 7 percig fo es nem 10 percig, vagy a penne-t is pontosan 11 perc utan kell kivenni es nem otthagyni negyedoraig). OLIVA olajat szoktak beletenni, hogy a tesztanak szebb szine legyen, de a tulfozott tesztan az olaj nem segit.
2011. jún. 28. 17:55
 14/15 anonim ***** válasza:

Én rakok 2 kanál olajat a vízbe.

Majd mikor megfőtt, a szafttal lelocsolom, és az életbe nem ragad össze.

Illetve a sót forrás után rakjunk bele, mert ha az elején beledobjuk akkor nehezebben forr fel.

2011. jún. 29. 19:00
 15/15 anonim ***** válasza:

van tészta, amit le kell öblíteni és van, amit nem szabad.

a spagettit pl tilos, a többit elvileg le kell, mert főzés közben olyan anyagok keletkeznek, amik ártalmasak lehetnek.

ha mászkos a tészta, akkor túl kevés vizet használsz és nem öblítetted le.

fontos a víz mennyisége is, 3-5szörös mennyisétet szoktak írni a zacskóra, ha ennyiben főzöd, kevergetni sem kell, keveri önmagát, é a kifőtt anyagok sem tapasztják össze.

én a vízbe nagyon kevés olajat és egy pici sót teszek, utána meg öblítem és átforgatom még egy kevés olajjal. a vaj azért jó erre, mert puhább, finomabb ízt ad.

2011. júl. 15. 13:14
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!