A tészta vizébe kell tenni étolajat, vagy már a kifőtt tésztára?
Én rakok 2 kanál olajat a vízbe.
Majd mikor megfőtt, a szafttal lelocsolom, és az életbe nem ragad össze.
Illetve a sót forrás után rakjunk bele, mert ha az elején beledobjuk akkor nehezebben forr fel.
van tészta, amit le kell öblíteni és van, amit nem szabad.
a spagettit pl tilos, a többit elvileg le kell, mert főzés közben olyan anyagok keletkeznek, amik ártalmasak lehetnek.
ha mászkos a tészta, akkor túl kevés vizet használsz és nem öblítetted le.
fontos a víz mennyisége is, 3-5szörös mennyisétet szoktak írni a zacskóra, ha ennyiben főzöd, kevergetni sem kell, keveri önmagát, é a kifőtt anyagok sem tapasztják össze.
én a vízbe nagyon kevés olajat és egy pici sót teszek, utána meg öblítem és átforgatom még egy kevés olajjal. a vaj azért jó erre, mert puhább, finomabb ízt ad.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!