Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » A tészta vizébe kell tenni...

A tészta vizébe kell tenni étolajat, vagy már a kifőtt tésztára?

Figyelt kérdés
Ma ezt a két variációt hallottam,nem tudtak megegyezni a kolléganőim.Én a vízbe teszem az olajat,nagyon keveset.
2011. jún. 28. 15:29
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
75%
a vízbe kell pici olaj,h ne ragadjon össze. amikor meg kész,leöblíted,lecsurog,és akkor összeforgatod egy pici margarinnal. én legalábbis így tanultam
2011. jún. 28. 15:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/15 anonim ***** válasza:
83%

Teljesen lényegtelen. Én például egyáltalán nem teszek rá, nagyon szárazon főzök, a szagát is utálom az olajnak, és ha túl sok van az ételen, megemészteni sem bírom.

Szószokhoz vagy pörkölthöz mondjuk amúgy sem kell szerintem, mert ott a szaft akkor is szétválasztja, ha előzőleg összeragadt.

2011. jún. 28. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/15 anonim ***** válasza:
75%
No akkor az enyém a harmadik variáció, mert én teszek kicsit a vízbe is, és kevés olajra dobom rá a leszűrt főtt tésztát, majd mielőtt kihűl időnként megkavarom, így biztosan nem ragad össze.
2011. jún. 28. 15:38
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/15 anonim ***** válasza:
82%
Régebben tettem olajat a vízbe, de folyton maszatos-kenődős lett a tészta. Anyukám mondta, hogy az olaj miatt ázik el. Amióta nem teszek a vízbe, nagyon jóra fő, és csak utólag rakok rá keveset, hogy ne ragadjon össze a fazékban. (A vízben időnként kevergetni kell, akkor nem ragad össze, nem az olajtól - mint megtudtam.)
2011. jún. 28. 15:48
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/15 anonim ***** válasza:
84%

Nemrégiben a TV-ben egy főző műsorban azt mondta a szakács, hogy az igazi olasz tészta főzővizébe a közhiedelemmel ellentétben nem kell olaj, csak só, valamint a tésztát utána nem szabad leöblíteni.

A friss házitészta kifőzésekor viszont szerintem kell olaj a vízbe, mert az valóban összeragad, ezt már tapasztaltam.

2011. jún. 28. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/15 tetro ***** válasza:
75%
az olasz tésztákhoz tilos olajat adni. a minőségi tészta pedig nem ragad össze.
2011. jún. 28. 15:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/15 anonim ***** válasza:
75%
Én egyáltalán nem használok olajat... Érdekes, nem ragad össze egy kicsit se.
2011. jún. 28. 16:01
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/15 anonim ***** válasza:
76%
Én se használok olajat. És semmilyen tésztát nem szoktam leöblíteni. És a tészta főzővizéből szoktam egy picit tenni a pörköltbe, vagy amilyen mártás lesz hozzá. (Jamie Oliver nagyon jó tanácsa) Besűríti egy picit, pont amennyire kell ;)
2011. jún. 28. 16:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/15 A kérdező kommentje:

Köszi a válaszokat!

Most főztem bolognai spagettit,és megint össze van ragadva a tészta.Igaz,ha rászedem a szószt,és átmelegítem mikróban,akkor már nem ragad annyira,de jó lenne ha semennyire sem ragadna,szépen,lazán külön állnának a szálak.

2011. jún. 28. 16:31
 10/15 anonim ***** válasza:

A spagetti pont olyan, hogy rengeteg olaj kéne, hogy ne ragadjon össze. Ilyen szempontból a fusilli tészta a legjobb, mert kis felületen érintkezik a többi tésztával, nem ragadós. Akár bolognai alá is.

Amúgy ha leöblíted úgy, hogy közben lehűtöd, akkor sem ragad össze, ha jól csinálod. Csak hát hideg lesz...

2011. jún. 28. 16:44
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!