Milyen gyorsan elkészíthető tésztás ételt tudtok mondani, amibe nem kell hús?
Rég volt tészta, ezért vmilyen tésztás ételt szeretnék, amibe nem kell hús, de azért bacon és virsli van itthon. A szüleimet akarom meglepni, csak az a baj, h még sok dolgom van, így gyorsan szeretném elkészíteni :)
Előre is köszönöm a segítséget :)
Szia!
A bacont megpirítod kevéske olajon, fokhagymát nyomsz vagy apróra vágva raksz bele,majd vagy csak tejfölt,vagy tejfölös habarást(liszt és tejföl) raksz rá,kis só és bors,esetleg ételízesítő,forr egyet,és kész a mártás.Ha a virslit mindenáron bele akarod karikázni,akkor több tejföllel csináld. Én a kifőtt tésztát rakom bele a serpenyőbe,amibe ezt a szószt megcsinálom,és összekeverem,kicsit úgymond még sütöm a szósszal együtt.Lehet sajt nélkül is enni,de sajttal az igazi:)
Vagy,ugyanezt megcsinálod,de a szószos tésztát egy jénaiba vagy egy kiolajozott tepsibe rakod bele,tetejére felvert tojást és sajtot raksz,és berakod a sütőbe,addig sütöd amíg a sajt meg a tojás meg nem sül a tetején. Kis petruska díszítésnek jól jöhet.
Jó étvágyat:)
Szalonnát összevágod, megpirítod, rá fokhagyma kerül, meg jó sok bazsalikom (lehetőleg friss), egy két keverés után tejszín. Felforralod. Sózni nem kell, a bacon elég sós. Összekeverd a tésztával, és minden adagra egy-egy tükörtojást sütsz. A virsli nem kell bele.
Ez egy Stahlos recept, csak ő angolszalonnával írja (de a bacon is tökéletes), nagyon fincsi, egyszerű és gyors.
10 dkg szalonnához 2 dl tejszín, 1-2 fokhagyma és 5-6 bazsalikomlevél kell (összevágva). Ez fél csomag tésztára elég, ez 2 nagy, vagy 3 kicsi adag lesz. Ha egész csomag tésztát főzöl, kétszeres mennyiség kell.
De jó receptek :) Mindegyiket ki fogom próbálni :) Anyu imádja a Stahl-os recepteket, szóval csak rajtam áll, h finom lesz-e :)
Elsőnek: Kb. mennyi tejföl kell bele?? Virsli nélkül csinálnám, (sztem nem nagyon illik bele a virsli) :)
Mindekettőtöknek ment a zöld kéz, hiszen tényleg gyors és biztos nagyon finom is :) És köszi a gyors választ :)
Első vagyok,köszi szépen.
:)
Háááát,nézd..attól is függ,hogy mennyire vagytok tejfölösek,mennyi tésztát főzöl ki,mennyi a bacon.
Szerintem amúgy ha egy nagyobb pohár tejfölt használsz,az bőségesen elég egy zacskó tésztához.Még lehet kicsit sok is lesz,attól függ,hogy milyen kiszerelésű a tejföl. 1 púpos evőkanál liszt is elég a habaráshoz.A foki mennyiség meg ízlés dolga:) Én sok fokit használok a főzésnél,mert fokis vagyok én is,a család is...:)
ma 11:00, vagyis első
Köszönöm szépen a választ, kb énis ilyenre gondoltam, biztos, ami biztos megkérdeztem :) Egyébként mi is nagyon szeretjük a fokhagymát, úgyhogy nem fogom sajnálni :) Már feltettem a tésztának a vizet :)
Olcsó, és nagyon gyors, ha már tényleg semmi nem jut az eszembe ezt készítem:
Hagymán virslit megpirítok, pici pirospaprika bele, só, bors( tehát pörköltalap), beleöntök tarhonyát, felöntöm vízzel, és magába megfő, kb 20 perc alatt.
A tarhonya felveszi az összes szaftot, kicsit olyan, mint a rizseshús:) Csak a rizst nálunk senki nem szereti...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!