Fél óra alatt elkészíthető ebéd egy 2 és egy 3 éves kicsinek?
Nagyon pörgős volt a reggel (kiflisütés stb...) és mivel pocakos vagyok már elfáradtam :(
Adnátok ötleteket, hogy kb. fél óra alatt mit tudnék főzni a 2 és 3 éves gyerekeimnek??? (meg persze az Apjuknak)
:)
Alapélelmiszerek vannak itthon+ csirkemell, tejföl, zöldségek, csirkeszárny, darált sonka, sajt, meg még sok minden csak az ötlet hiányzik...
:(
Köszönöm a tippeket!
csirkemellcsíkokat megpirítod zsiradékon, hozzá a zöldségekből, végül egy kis tejföllel behabarni. esetleg ,ustárral, majorannával is lehet ízesíteni. krumplipüré vagy rizs, vagy tészta is finom hozzá.
amig a ragu párolódik a köret is elkészül.
bővebben a sonkás tésztát így gondolom: egy kisfej hagymát dinsztelj zsiradékon, arra tedd rá a dált sonkát, és pirítsd át egy kicsit. közben megfőzöd a tésztát.
a leszűrt tésztát a sonkához kevered és tejfölt is teszel bele.
sajtot akkor, amikor forrón tálalod szórd rá és ráolvad.
úgy is finom, ha az egészet összekevered, vajazott jénaiba teszed, rá a reszelt sajt és pár perc a sütőben.
Köszönöm a tippeket!
Almaleves már fő :)
A második fogással még bajban vagyok...tegnap volt tészta, azt ma nem szívesen készítenék, de köszönöm a sonkás tészta ötletet, megjegyeztem :)
A kicsik tömik magukba a reggeli friss kiflit amit együtt sütöttünk :)
Nem is biztos, hogy sok ebéd fér beléjük :)
Nah, jól feladtam a leckét magamnak :)
Ez jó ötlet! :)
Köszönöm!
Már csinálom is!
Szép napot!
paradicsomleves, tojásos leves
főzelékek, tojásos nokedli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!