MI a meggyleves receptje?
én így csinálom:
1 üveg magozott megy, a levét odateszem főni, öntök bele még 1,5 üveg vizet(a befőtt üvegét használom)
Teszek bele 3-4 kanál cukrot, 1 kis kanál fahéjat, 6-8 szem szegfűszeget.Mikor felforr készítek habarást(1 kis pohár tejföl, kb 2 kanál liszt), behabarom, hagyom még forrni pár percet, aztán ezt a levet ráöntöm a meggyekre, amit előzőleg tálba tettem.Hagyom hűlni, a meleg létől a meggyek megpuhulnak.Mi így szeretjük, nincs szétfőzve.Teszek bele tejszínt(ha túl sűrű lett kis tejet is) és tejszínhabbal tálalom.
Ja és ha van otthon 1-2 citromkarikát is beledobhatsz mikor még forró.
hmmm, hát azzal még nem csináltam habarást, de gondolom lehet!A lényeg, hogy ne csak úgy a levesbe tedd a lisztet.Egy kis tálba kikevered csomó mentesre ezt a lisztes habarást, utána merőkanállal szedj hozzá forró meggylevet.Keverd megint csomó mentesre.Így fokozatosan, és mikor a tálban lévő habarásos cucc nem hideg, és csomómentes, akkor összeöntheted.Ha csak úgy simán tennéd bele, akkor szinte tuti, hogy csomós lenne.
De ha mégis az lesz valahogy, akkor szűrd le a végén:)
sok sikert és jó étvágyat:)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!