Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » MI a meggyleves receptje?

MI a meggyleves receptje?

Figyelt kérdés
2011. jún. 22. 13:56
 1/5 anonim ***** válasza:

én így csinálom:

1 üveg magozott megy, a levét odateszem főni, öntök bele még 1,5 üveg vizet(a befőtt üvegét használom)

Teszek bele 3-4 kanál cukrot, 1 kis kanál fahéjat, 6-8 szem szegfűszeget.Mikor felforr készítek habarást(1 kis pohár tejföl, kb 2 kanál liszt), behabarom, hagyom még forrni pár percet, aztán ezt a levet ráöntöm a meggyekre, amit előzőleg tálba tettem.Hagyom hűlni, a meleg létől a meggyek megpuhulnak.Mi így szeretjük, nincs szétfőzve.Teszek bele tejszínt(ha túl sűrű lett kis tejet is) és tejszínhabbal tálalom.

Ja és ha van otthon 1-2 citromkarikát is beledobhatsz mikor még forró.

2011. jún. 22. 14:07
 2/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm:) A tejföl helyett nem lehet tejet használni?
2011. jún. 22. 14:23
 3/5 anonim ***** válasza:

hmmm, hát azzal még nem csináltam habarást, de gondolom lehet!A lényeg, hogy ne csak úgy a levesbe tedd a lisztet.Egy kis tálba kikevered csomó mentesre ezt a lisztes habarást, utána merőkanállal szedj hozzá forró meggylevet.Keverd megint csomó mentesre.Így fokozatosan, és mikor a tálban lévő habarásos cucc nem hideg, és csomómentes, akkor összeöntheted.Ha csak úgy simán tennéd bele, akkor szinte tuti, hogy csomós lenne.

De ha mégis az lesz valahogy, akkor szűrd le a végén:)

sok sikert és jó étvágyat:)

2011. jún. 22. 15:36
 4/5 anonim ***** válasza:
Szia! Lehet csinálni tejjel, sőt bármilyen tejtermékkel, tej, tejföl, tejszín, joghurt. Egyébként én a két evőkanál liszt helyett, két evőkanál puncspudingport használok. Szerintem azzal jobb! :)
2011. jún. 22. 16:37
 5/5 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a válaszokat! :)
2011. jún. 23. 10:01

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!