Mascarpone helyett sajtkrém/vajkrém?
Figyelt kérdés
Valahol olvastam, hogy süteményhez mascarpone helyett natúr vajkrémet használtak. Ti kipróbáltátok már? Milyen lett a süti tőle. Szedres sajttortát akarok csinálni este, és a faluban nem kapok mascarponét, helyettesíthetem valamivel?2011. jún. 16. 11:09
1/3 anonim válasza:
én készítettem már sütit natúr vajkrémmel, és hatalmas siker volt ugyanúgy, mint mascarponével, nyugodtan próbáld ki.
2/3 anonim válasza:
bizony, hogy jó, és sokkal olcsóbb.csak a tiramisufanok tiltakoznak, pedig az is finom vajkrémből, vagy natúr tejszínkrémsajtból.
3/3 anonim válasza:
1 db 450 gr. legalább 20% tejföl, és gézlapok.
Elkészítése: Egy magasabb tál fölé helyeztem egy műanyag szűrőt és kibéleltem két réteg gézzel. Ebbe öntöttem a tejfölt és lefedve hűtőbe pakoltam. Akár már 3-4 óra után is lehet használni, de annál jobb minél tovább hagyjuk. Amikor elkészült a szűrőből egy tányérra borítottam és a további felhasználásig egy zárható fedeles dobozba tettem és vissza a hűtőbe.( Ami savó lett azt majd felhasználom süteménybe)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!