Mi a baj a lángossal, ha nem tudom rendesen széthúzni?
Csináltam lángost,aminek az ízével nincs gond,de csak vastagabbat tudok kisütni,mert mielőtt beleteszem az olajba nem tudom rendesen széthúzni,mert elszakad a közepénél de ha úgy teszem bele és vastag a közepe akkor az nem sül meg teljesen és nyers marad a közepe:S Még ha szét is tudom húzni vmennyire is akkor is mikor beleteszem akkor összébb ugrik. A nagysága mondjuk nem gond,mert így is olyan 20 centis átmérőjűket csinálok,de...:S
Arra is gondoltam,hogy ebbe a receptbe tej és tejföl van,na de a többibe is nem? Azt hallottam vhol,hogy a lángososoknál vízzel csinálják,meg ugye ott a közepe az tök vékony meg ropogós,de én annyira nem tudom széthúzni. Mi a gond vele?
Elsö vagyok.
Itt az én receptem.Nekem mindég sikerül.
Tojást krumplit sosem teszek bele...
1 kg liszt,1 pohár tejföl,1 ek só,2-2,5 dkg élesztö,1/2 l tej.
Ezt összegyúrom,ha szükséges teszek bele egy pici hideg vizet....Egyböl a hütöbe teszem.5 óra múlva süthetö.Èn nem szoktam 5 órát várni vele.Veszek ki egy marék tésztát,vizes kézzel szétnyújtom és sütöm.
Mindég sikerül.
Azért teszem hütöbe,mert így van a recept....
Ma is csináltam.Majd vacsira sütjük a gyerekekkel. :)
Ismét elsö....
Hmmmm már ettünk is a lángosból.Isteni.. :D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!