Mi a baj a lángossal, ha nem tudom rendesen széthúzni?
Csináltam lángost,aminek az ízével nincs gond,de csak vastagabbat tudok kisütni,mert mielőtt beleteszem az olajba nem tudom rendesen széthúzni,mert elszakad a közepénél de ha úgy teszem bele és vastag a közepe akkor az nem sül meg teljesen és nyers marad a közepe:S Még ha szét is tudom húzni vmennyire is akkor is mikor beleteszem akkor összébb ugrik. A nagysága mondjuk nem gond,mert így is olyan 20 centis átmérőjűket csinálok,de...:S
Arra is gondoltam,hogy ebbe a receptbe tej és tejföl van,na de a többibe is nem? Azt hallottam vhol,hogy a lángososoknál vízzel csinálják,meg ugye ott a közepe az tök vékony meg ropogós,de én annyira nem tudom széthúzni. Mi a gond vele?
Vizes kézzel kell széthúzni..Akkor jó csúszósós lesz.
Milyen recepted van???
Nnna...
Lángos tészta recept:
liszt: 1kg
krumpli: 30 dkg
élesztő: 1 kocka
só : 1 ek.
tej : 7dl.
ez az alaprecept, egy jól működő balatoni lángososnál.
A fő, hogy meg kell kelnie, akár csak másnap sütni!!!olajaos kézel kézháton kinyújtani, és olyan forró olajban sütni, amiben egy csipet tésztát próbaképen már sikerült ropogósra sütni.
Hát igaz én olajos kézzel húztam szét,azzal nem lenne jó? Bár ezek szerint nem:) de vizes kézzel jobb lenne? Még van belőle és fogok majd még sütni.
A recept:
* 1 kg liszt * fél liter tej * fél csomag élesztő (vagy 5 dekás) * 1 kicsi tejföl * 3 tojás (mondjuk ebből 4et tettem bele mert elég kicsi tojások voltak) * 1 kis só
És utána hűtőbe kell tenni.. most még az jutott eszembe,hogy az is lehet,hogy kivettem a hűtőből és még utána állni kellett volna hagyni? Mert lehet úgy hidegen nem tudtam úgy kinyújtani? Vagy a receptbe nem jó vmi?
Asszem ennyi,mert most fejből írtam.
Külön olajat nem írt,de amikor gyúrtam össze fokozatosan adogattam én hozzá olajat különben soha nem tudtam volna azt összeformázni:) Meg olajos kézzel próbáltam széthúzni... végül is szerintem vagy másfél deci olaj biztos belekerült valahogy.
Nem tettem bele krumplit:) De legközelebb lehet megcsinálom azzal is és kipróbálom ezt a másik receptet:)
De még egyenlőre jó lenne ha a többi megkelt részét nem kéne kidobni a kukába és normálisan meg tudnám sütni:(
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!