Aki nem ehet tejterméket, az hogyan csinálja a spenótot, sóskát?
Figyelt kérdés
Meg persze érdekelne, miben mivel helyettesíti a tejterméket.2011. jún. 7. 15:29
2/10 anonim válasza:
Én fogyasztok tejet, de a spenótba csak sót, borsot és fokhagymát teszek, semmi mást. :)
Amúgy zabtejet, szójatejet, rízstejet használhatsz helyette.
3/10 anonim válasza:
ha arra gondolsz ha valaki laktózérzékeny akkor egyszerű laktózmentes dolgokat kell venni. (ma már szinte mindenből lehet kapni) párom laktózérzékeny és minden kaját el tudunk készíteni laktózmentes termékekkel.
4/10 anonim válasza:
Én fokhagymával és egy szelet vízve áztatott, majd turmixolt kenyérrel csinálom(néha reszelek bele egy nagy adag sajtot). Persze só, bors is van benne...de tejjel a menzás takonyszerű valami lenne, azt pedig utálom.
5/10 A kérdező kommentje:
Köszönöm a válaszokat.
Tudom, hogy vannak laktózmentes termékek,van szója tej...Csak az a baj, hogy ezeket pedig az áruk miatt próbálnám kerülni.
2011. jún. 7. 15:50
6/10 anonim válasza:
én sima fehér, fokhagymás rántással sűrítem be.Először nekem is furcsa volt, mert anyukám tejjel, zsömlével csinálta, de a férjem a tejes dolgokat nem eszi meg, így berántom és kész.
7/10 A kérdező kommentje:
Ez jó.:( Rákerestem itt az oldalon, hogy ki hogyan készíti a spenótot, és mindenki receptjében szerepelt vagy a tej vagy a tejföl. Ez alapján azt hittem, hogy csak úgy lesz finom. Itt pedig többen is ezek nélkül készítitek.:)
2011. jún. 7. 15:57
8/10 anonim válasza:
Édesanyám mindig tejjel főzte ezeket + a sárgarépa főzeléket, úgy ÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚÚtáltam, hogy amikor a "magam lábára álltam", hosszú évekig nem is főztem. Aztán valakitől hallottam, hogy a rántást vízzel engedi fel, azóta én is csak azzal készítem és finom. (Mondjuk a sárgarépa-főzeléket még mindig nem próbáltam ki vízzel sem, lehet hogy kimarad az életemből) :))))
9/10 anonim válasza:
Tudom nem szorosan a témához kapcsolódik, de hátha hasznos lesz a későbbiekben:
Ha olcsóbb laktózmentes tejet keresel például, akkor vegyél a sparban (saját márkás, zöld a doboza). Igaz most árat emeltek, és 299/l, de egy "normálisabb" tej is annyi. Mégse 5-600 Ft, egy-egy alkalomra szerintem megteszi.
10/10 anonim válasza:
Egyél előtte Lactase-t:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!