Serészsír palacsintába?
Figyelt kérdés
Sajna nincs itthon étolaj, csak olíva, de az nem lesz elég. Nagyon gáz lenne zsírral pótolni? Nem tudok boltba menni most :(2011. jún. 6. 18:18
1/7 anonim válasza:
minek a zsír vagy olaj? nincs teflon? akkor inkább vaj, mint sertészsír.
2/7 A kérdező kommentje:
margarin.. tényleg. Köszi!!
2011. jún. 6. 18:21
3/7 anonim válasza:
Vajat ne használj,mert az nagyon könnyen leég. A zsír egészségesebb és jobb,mint az olaj. Régen is csak zsírral kenték ki a palacsintasütőt.
4/7 anonim válasza:
Mehet. Igazából olvasztott zsírral az igazi.
5/7 anonim válasza:
Margarint nem egészséges hevíteni, jobb a zsír. Margarinnal franciás ízt kapsz, zsírral magyarosat.
"Palacsinta (egyszerű alaptészta)
Hozzávalók (2-8 személyre):
25 dkg liszt
3 tojás
3 dl tej
1 evőkanál porcukor
olaj vagy zsír
szódavíz
só
A felütött tojásokat keverd el a porcukorral, egy csipet sóval, a tejjel és a liszttel. Ha szükséges adj hozzá annyi szódavizet, hogy körülbelül tejszín sűrűségű, csomómentes tésztát kapj. A masszát pihentesd legalább fél órát, majd serpenyőben süsd pirosra a palacsinták mindkét oldalát. (A jelzett mennyiség 18-20 palacsintához elegendő.) " [link]
"Palacsinták
Ez a zsírban !!! sült tésztaféle a leggyorsabban és legegyszerűbben elkészíthető, különösen a gyerekek által kedvelt
6/7 anonim válasza:
akkor már inkább sertészsír mint a műanyag margarin!
7/7 anonim válasza:
Eredetileg zsírral készült. Évszázadokig.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!