Hogyan szoktátok készíteni a krumplilevest?
Figyelt kérdés
Vettem egy csomagolt leveszöldséget.Mindent rakjak bele a levesbe belőle?2011. jún. 6. 09:59
1/12 anonim válasza:
Nagyanyám régi receptje (zöldség nem kell bele, de egyszer talán kipróbálod):
Krumplit meghámozod, felöntöd vízzel, bele egy vöröshagyma egészben, egy nagy csomag zellerzöld. Só, vegeta. Megfőzöd, ha a krumpli már NAGYON puha (kicsit szétfő, de azért nem teljesen, hogy enni is maradjon - de így sűrűbb lesz a lé), tejföllel és liszttel behabarod. Nagyon finom.
2/12 anonim válasza:
krumplilevesbe nem szoktam zöldséget tenni.csak berántom, és vagy egy babérlevelet teszek bele, vagy egy kis zellerlevelet.
3/12 A kérdező kommentje:
répa sem kell bele?
2011. jún. 6. 10:17
4/12 anonim válasza:
Én szoktam répát, zöldséget, zellert is bele főzni, a végén egy petrezselymes rántás bele, nagyon finom, és tejföllel eszem.
5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. jún. 6. 10:23
6/12 anonim válasza:
A krumpli levesbe én sem teszek a krumplin kivül semmilyen zöldséget. Hagymát megdinsztelek, pirospaprika, bors, só és majoranna. Esetleg egy kicsi tárkonyt is teszek bele, azzal is finom. Jó tejfölösen, de anélkül is.
7/12 anonim válasza:
csinálhatsz paprikásat is,olyan mint a babgulyás csak krumplival...hagymát megpirítod,pirospaprikát,fűszereket bele,kockára vágott krumplit,zöldségeket,felöntöd vízzel és megfőzöd...
8/12 anonim válasza:
Zsíron vagy olajon kicsit megpirítom a répát és a petrezselymet, ráteszem a krumplit, azt is, majd leveszem a tűzről, teszek rá lisztet és piros paprikát, összekeverem, felöntöm vízzel, és megfőzöm, sót, esetleg köményt teszek még hozzá, a végén tejfölt keverek bele.
9/12 anonim válasza:
én is kétféleképpen szoktam. vagy "gulyásosan" szóval, zsír, hagyma, paprika , zöldségek és krumpli, csipetkével,
vagy csak krumpli babérlevéllel, egy kis tejfölös habarással.
10/12 anonim válasza:
Kis kockára vágott krumplit felteszem sós, leves kockás, babérleveles vizbe, és puhára főzöm. Másik edénybe szalonnát piritok, pici kockákat, és lisztet piritok benne zsemle barnára. Megszórom piros paprikával, és felengedem a levessel. Jól kiforralom. Lehet tejföllel is. Azt akkor teszem bele, mikor a rántás kész, azzal keverem el, és engedem fel a levessel. Igy nem lesz benne darabosa tejföl.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!