Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan szoktátok készíteni a...

Hogyan szoktátok készíteni a krumplilevest?

Figyelt kérdés
Vettem egy csomagolt leveszöldséget.Mindent rakjak bele a levesbe belőle?
2011. jún. 6. 09:59
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nagyanyám régi receptje (zöldség nem kell bele, de egyszer talán kipróbálod):

Krumplit meghámozod, felöntöd vízzel, bele egy vöröshagyma egészben, egy nagy csomag zellerzöld. Só, vegeta. Megfőzöd, ha a krumpli már NAGYON puha (kicsit szétfő, de azért nem teljesen, hogy enni is maradjon - de így sűrűbb lesz a lé), tejföllel és liszttel behabarod. Nagyon finom.

2011. jún. 6. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/12 anonim ***** válasza:
krumplilevesbe nem szoktam zöldséget tenni.csak berántom, és vagy egy babérlevelet teszek bele, vagy egy kis zellerlevelet.
2011. jún. 6. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/12 A kérdező kommentje:
répa sem kell bele?
2011. jún. 6. 10:17
 4/12 anonim ***** válasza:
100%
Én szoktam répát, zöldséget, zellert is bele főzni, a végén egy petrezselymes rántás bele, nagyon finom, és tejföllel eszem.
2011. jún. 6. 10:22
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/12 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen!
2011. jún. 6. 10:23
 6/12 anonim ***** válasza:
A krumpli levesbe én sem teszek a krumplin kivül semmilyen zöldséget. Hagymát megdinsztelek, pirospaprika, bors, só és majoranna. Esetleg egy kicsi tárkonyt is teszek bele, azzal is finom. Jó tejfölösen, de anélkül is.
2011. jún. 6. 10:33
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/12 anonim ***** válasza:
69%
csinálhatsz paprikásat is,olyan mint a babgulyás csak krumplival...hagymát megpirítod,pirospaprikát,fűszereket bele,kockára vágott krumplit,zöldségeket,felöntöd vízzel és megfőzöd...
2011. jún. 6. 10:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/12 anonim ***** válasza:
100%
Zsíron vagy olajon kicsit megpirítom a répát és a petrezselymet, ráteszem a krumplit, azt is, majd leveszem a tűzről, teszek rá lisztet és piros paprikát, összekeverem, felöntöm vízzel, és megfőzöm, sót, esetleg köményt teszek még hozzá, a végén tejfölt keverek bele.
2011. jún. 6. 11:02
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/12 anonim ***** válasza:

én is kétféleképpen szoktam. vagy "gulyásosan" szóval, zsír, hagyma, paprika , zöldségek és krumpli, csipetkével,

vagy csak krumpli babérlevéllel, egy kis tejfölös habarással.

2011. jún. 6. 12:24
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/12 anonim ***** válasza:
Kis kockára vágott krumplit felteszem sós, leves kockás, babérleveles vizbe, és puhára főzöm. Másik edénybe szalonnát piritok, pici kockákat, és lisztet piritok benne zsemle barnára. Megszórom piros paprikával, és felengedem a levessel. Jól kiforralom. Lehet tejföllel is. Azt akkor teszem bele, mikor a rántás kész, azzal keverem el, és engedem fel a levessel. Igy nem lesz benne darabosa tejföl.
2011. jún. 6. 17:13
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!