Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Mennyi a főzési ideje a...

Mennyi a főzési ideje a rizsnek, illetve tarhonyának ha kuktában készítem?

Figyelt kérdés
Kaptam egy kuktát.Sosem használtam még.Azt mondják szuper finom a rizs,és a tarhonya,ha ebben készül el.Hagyományos módon felteszem,kétszer annyi vízzel,lefedem,de utána mennyi idő?Köszi a válaszokat.
2011. jún. 5. 21:34
 1/6 anonim ***** válasza:

Rizsnél, ha jelez a kukta, hogy forr 6 perc. Akkor lezárom és kb 10 perc után kinyitom.

Tarhonyát még nem csináltam, de szerintem az is ennyi idő lehet.

2011. jún. 5. 21:53
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 anonim ***** válasza:

Na nekem pont ezért nincs kuktám, mert szeretném látni, mit csinálok...

De nem? most ilyen nincs hogy mennyi idő, mert szerintem a gáz minőségtől is függ...

A kuktát inkább a húsok elkészítésére használd. Pörkölt, brassói, fokhagymás, egyben sült...ilyesmikre...

2011. jún. 5. 21:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Nem értek egyet azzal, hogy a gázminőségtől függ. Forrástól számít az étel elkészítése, annak pedig nincs semmi köze a gázminőséghez.

Egyébként én nagyon szeretem.Sokkal gyorsabb az elészítése az ételeknek.

2011. jún. 5. 22:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:
0%
én 25 deka rizsért biztos nem vacakolnék kuktával, amikor egy nyeles serpenyőben fél óra alatt tökéletes.a kukta hoszú főzési idejű ételek elkészülési idejének megrövidítésere való szerintem.de mindenki maga dönti el:)))
2011. jún. 6. 07:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 anonim ***** válasza:
*hosszú....,bocs.
2011. jún. 6. 08:00
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/6 anonim ***** válasza:

Teljesen rizs függő a dolog. Ha olyan a keményítő, akkor szerintem 10 perc alatt is elkészülhet, egy barna rizsnek meg fél óra is kell.


Kukta témában nem vagyok otthon, annyi a lényege, hogy a nagyobb nyomás miatt 110-120 fokon készül az étel, nem 100-on, vagy alacsonyabbon, amit a légköri nyomás tud biztosítani. Hegyen pl ideális lenne főzni, de ahelyett, hogy előre gondolkodnának, inkább mindig csak panaszkodnak a hegymászók, hogy nem főll meg a cucc, mert 70 fokon forr a víz. Én személy szerint nehezen hiszem el ezt a "fele annyi idő alatt készül el" dolgot, amivel általában a kuktákat reklámozzák, mert nincs akkora különbség a 100 és a 110 fok között.

2015. márc. 17. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!