Mennyi a főzési ideje a rizsnek, illetve tarhonyának ha kuktában készítem?
Rizsnél, ha jelez a kukta, hogy forr 6 perc. Akkor lezárom és kb 10 perc után kinyitom.
Tarhonyát még nem csináltam, de szerintem az is ennyi idő lehet.
Na nekem pont ezért nincs kuktám, mert szeretném látni, mit csinálok...
De nem? most ilyen nincs hogy mennyi idő, mert szerintem a gáz minőségtől is függ...
A kuktát inkább a húsok elkészítésére használd. Pörkölt, brassói, fokhagymás, egyben sült...ilyesmikre...
Nem értek egyet azzal, hogy a gázminőségtől függ. Forrástól számít az étel elkészítése, annak pedig nincs semmi köze a gázminőséghez.
Egyébként én nagyon szeretem.Sokkal gyorsabb az elészítése az ételeknek.
Teljesen rizs függő a dolog. Ha olyan a keményítő, akkor szerintem 10 perc alatt is elkészülhet, egy barna rizsnek meg fél óra is kell.
Kukta témában nem vagyok otthon, annyi a lényege, hogy a nagyobb nyomás miatt 110-120 fokon készül az étel, nem 100-on, vagy alacsonyabbon, amit a légköri nyomás tud biztosítani. Hegyen pl ideális lenne főzni, de ahelyett, hogy előre gondolkodnának, inkább mindig csak panaszkodnak a hegymászók, hogy nem főll meg a cucc, mert 70 fokon forr a víz. Én személy szerint nehezen hiszem el ezt a "fele annyi idő alatt készül el" dolgot, amivel általában a kuktákat reklámozzák, mert nincs akkora különbség a 100 és a 110 fok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!