Mennyi a főzési ideje a rizsnek, illetve tarhonyának ha kuktában készítem?
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Rizsnél, ha jelez a kukta, hogy forr 6 perc. Akkor lezárom és kb 10 perc után kinyitom.
Tarhonyát még nem csináltam, de szerintem az is ennyi idő lehet.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Na nekem pont ezért nincs kuktám, mert szeretném látni, mit csinálok...
De nem? most ilyen nincs hogy mennyi idő, mert szerintem a gáz minőségtől is függ...
A kuktát inkább a húsok elkészítésére használd. Pörkölt, brassói, fokhagymás, egyben sült...ilyesmikre...
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
Nem értek egyet azzal, hogy a gázminőségtől függ. Forrástól számít az étel elkészítése, annak pedig nincs semmi köze a gázminőséghez.
Egyébként én nagyon szeretem.Sokkal gyorsabb az elészítése az ételeknek.
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz1.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz2.png)
![*](http://static.gyakorikerdesek.hu/p/vsz0.png)
Teljesen rizs függő a dolog. Ha olyan a keményítő, akkor szerintem 10 perc alatt is elkészülhet, egy barna rizsnek meg fél óra is kell.
Kukta témában nem vagyok otthon, annyi a lényege, hogy a nagyobb nyomás miatt 110-120 fokon készül az étel, nem 100-on, vagy alacsonyabbon, amit a légköri nyomás tud biztosítani. Hegyen pl ideális lenne főzni, de ahelyett, hogy előre gondolkodnának, inkább mindig csak panaszkodnak a hegymászók, hogy nem főll meg a cucc, mert 70 fokon forr a víz. Én személy szerint nehezen hiszem el ezt a "fele annyi idő alatt készül el" dolgot, amivel általában a kuktákat reklámozzák, mert nincs akkora különbség a 100 és a 110 fok között.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!