Mi az IGAZI székelygulyás receptje?
Figyelt kérdés
2011. máj. 28. 21:33
1/2 anonim válasza:
Eredetileg káposztafözeléket öntöttek össze pörkölttel, ugyanis egy Székely József nevü szinész egy alkalommal olyan késön ért elöadás után a törzsvendéglöjébe, hogy a konyhában már nem volt más, a két ételt összeöntve tálaták neki. Ez annyira izlett, hogy máskor is igy kérte, és róla nevezték el igy.
A leggyakoribb mai receptek szerint pörköltet föznek (ez lehet disznó vagy többfelé birka szokásos), ebbe föznek savanyú káposztát - meg néhol rizst is. Tálaláskor tejföllel izesitik. (De tejföl alatt nem a zsirszegény változatot értik.)
2/2 anonim válasza:
nagyobb kockákra vágott disznóhúst(lehet benne némi kocsonyahús is)pörköltnek elkészítünk, a káposztát főzzük puhára, kevés liszttel, tejföllel behabarjuk.utána akár összekeverjük a pörkölttel,akár nem ,bárhogy jó.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!