Tud egy apuka gesztenyetortát csinálni a kislányának?
Hát ha tudsz sütni. :D
Amúgy sima piskótatészta. Krém meg gesztenyemassza vajjal kikeverve, legegyszerűbb, nagymamám is mindig azt mondta. :D Imádom. De neten van bővebb magyarázat, sok sikert!
Esetleg süssétek együtt, jó móka lehet. :D
Hát ha van két keze, valószínüleg menni fog. :D
-tortalap vagy piskóta lapok
-gesztenyepüré
-rum aroma (nem alkoholos)
-3 vaniliás cukor
-2-3 tortabevonó csoki
-margarin
-vágott mandula
A gesztenyepürét szob ahőmérsékleten kiolvasztod, hozzákevered a vanilincukrot, a rumaromából egy keveset, meg egy pici margarint, hogy könnyebb legyen keverni. Megtöltöd a piskótalapokat, mintha vajaskenyert kennél. Ne túl vastagon, ne túl vékonyan.
A csokit olvaszd fel. A tűzre tegyél egy edényt, bele vizet, és bele egy kisebb edényt, abba a csokit. Ha megolvadt, a torta tetejét és oldalát bekened vele. A még puha csokiba paskolva beleszórod a mandulát.
Dísznek a tetejére tehetsz tejszínhabot, meggybefőttet.
vékony piskóta lap egy tálban, rummal elgyúrva a gesztenye rá kilapítva és elkenve de úgy hogy ne folyjon, és arra tejszínhab meg csokireszellék.
Én apukám is mindig főz és süt nekem, remélem jól fogjátok magatokat érezni :)
Gesztenyetorta sütés nélkül
Hozzávalók:
1. "Tésztához":
- 50 dkg darált házikeksz
- 15 dkg margarin
- 4 evőkanál kakaópor
- 4 evőkanál porcukor
- 1,5 dl főtt kávé
Mindezt összegyúrjuk, és egy kivajazott 26 cm-es átmérőjű tortaformába nyomkodjuk egyenletesen.
2. Töltelékhez:
- 50 dkg gesztenyemassza
- 0,5 dl rum
- 5 dl Hulala kemény habbá verve (=tejszínmárka)
- 20 gramm étkezési zselatin felfőzve
A gesztenyemasszát a 0,5 dl rummal kikeverjük, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá vert Hulalát, melyből félre teszünk a torta tetejének díszítésére. A felfőzött, és langyosra hűtött zselatint is hozzákeverjük.
A krémet rámerjük a tortaformában lévő kekszalapra. Kb. 15 perc pihentetés után lekenhetjük a díszítésre félretett Hulalával.
Étcsokoládé reszelékkel díszíthetjük.
Kb. 2-3 óra múlva szelhető már.
Egyszerű és finom:
Vegyél egy csomag babapiskótát,egy csomag vaniliapuddingot,egy gesztenyemasszát és Hulalát vagy tejszínt. (Nem főzőtejszínt)
Főzd meg a pudingot a recept szerint,keverd bele a megreszelt gesztenyét. Hagyd egy kicsit kihülni. A tejszínt verdd habbá.
Egy kisebb kerek tálat bélelj ki folpackkal. Az aljára tégy egy sor babapiskótát(kicsit belemárthatod tejbe,de ne ázzon el)
A piskótára a pudingot,rá egy kevés tejszínt, majd újra piskóta stb,amíg a hozzávalókból tart. A tetejére piskóta kerüljön.
Tedd legalább fél napra a hűtőbe.
Tálaláskor borítsd ki egy tálra,és vedd le a folpackot. Ha akarod,akkor bevonhatod még tejszínhabbal,és díszithetek színes cukorkával.
Egy kerek kisebb tálba tegyél folpackot,hogy befedje.Tégy az aljára tejbe márott babapiskótát egy sort.
Jaajjjj... Ezt nem lehet válasz nélkül hagyni!
Persze, hogy tud! A legfinomabbat!
Piskótát kell sütni. Nem nehéz, csak figyelj.
Egy kisebb tepsi mérete. 4 tojást felversz 4 evőkanál kristálycukorral, csipet sóval, és ha jó fehér krémes hab lett, akkor beleszitálsz kanalanként 4 evőkanál finomlisztet, ezt tehát apránként beleforgatod ügyesen fakanállal. A sütőt 180 fokra állítod (gáz 4es), kivajazod a tepsit, megszitálod liszttel (kiütögeted belőle), és ebbe öntöd a tojáshabot. Megsütöd, amíg szép aranyszínű lesz. Kiteszed a hideg kőre, és pár perc múlva könnyen ki tudod borítani.
Ez egy lap, annyit sütsz, amennyit akarsz, mondjuk hármat.
A krémhez veszel gesztenyemasszát két csomaggal, kiolvasztod. Kikeversz habosra 10 dkg vajat 10 dkg porcukorral, pici rumaromával.
1 pici csomag dr Oetker zselatint (akkora mint a vaníliáscukor és ott is van a boltban) kb fél dl tejben meglangyosítasz, és belekevered a gesztenyekrémbe, majd finoman beleforgatsz 2 dl felvert tejszínhabot (jó a bolti is, csak tejszínből legyen, ne olyan növényi vacak.)
Ezzel a krémmel ügyesen megtöltöd a piskótalapokat, a tetejét is vékonyan (az oldalát is ha ügyes vagy) húzd be. Szórd meg valami színes cukorral, tortadarával, cukorkával, amit a kislányod szeret.
Hidd el, sikerülni fog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!