Rózsaszín szülinapi torta?
Tesóm kedvenc színe a rózsaszín, és arra gondoltam, hogy szülinapjára ilyen színű tortát készítek. Addig már megvan a dolog, hogy a piskótába (vagy joghurtos alapú tésztába) piros ételfestéket teszek, de a krém milyen legyen illetve a díszítés??? Valami nagyon jó ötletes és mutatós kéne, mivel ő cukrász! :)
Ha esetleg tudtok képet linkelni, azt is megköszönöm!
:)
Szia. A piros ételfestéktől piros lesz, nem rózsaszín.
Ha rózsaszínt szeretnél, ajánlom Stahl Judit kandírozott céklatortáját (nem!!NEm cékla ízű!!) :) Rózsaszín, és nincs benne tartósítószer és E-betűs adalék, a cékla festi gyönyörű rózsaszínre. Google-ban rákereshetsz.
puncs vagy eperpuding hozzáadásával is tudsz szép rózsaszín piskótát sütni.
ebbe valamilyen finom könnyű krémet tölteléknek.
a tévében láttam egyszer egy tortadiszítést, szóval kívülről valami masszív tejszínes krémmel vonták be a tortát, a tetején nem simították el teljesen,hanem olyan "felkorbácsolt" rusztikus volt, nem tudom érthetően írom-e le. de a lényege az volt, hogy mielőtt átadták az ünnepeltnek megszórták friss gyönyörű rózsaszín rózsaszirommal. elképesztően szép volt.
gondolom azért nem volt simára kenve a teteje,mert így a rózsaszirmot jobban megtartotta.
Talán még egy cukrász is meglepődne:)))
üdv.
Én pillecukorból készítettem és nagyon szép rózsaszín lett. A Lidl-ben vettem a színeset. Az elkészítése itt található, ha netán -e mellett döntesz:
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!