Írnátok nekem krumpliból készült ételeket?
Ha akad egy kis tejföl is, lehet a virslivel + főtt tojással rakott krumpli.
Vagy: a virslit hosszában három helyen, vagy tetszés szerint keresztben több helyen bedarabolod, forró zsírban megsütöd. Sült krumplival, vagy hagymás törtkrumplival kiváló. Ha van tojás, mellé egy-két tükörtojás = fejedelmi kaja.
De lehet belőle finom krumplis-tarhonya virslivel!
Csináltam már úgy is, hogy a virslit felkarikáztam, nagyon kevés zsíron, pici lével pörköltet, és a pirított tarhonyához belekavartam.
Második vagyok!
A nyers krumplit uborkaszelőn szeld vékonyra. Zsírozott, lisztezett tepsibe rakd az egyik felét, alaposan sózd, borsozd, majd a másik felét is. Sűrűre kavart palacsinta-tésztával öntsd fel úgy, hogy a tészta ellepje a krumplit. Forró sütőben, de közepes lángon süsd meg. Kikockázod, mint a túrós lepényt.
Ez esetben a virsli marad főzni, sütni, külön fogásként.
Ha tej nincs:
A krumplit leszeled az előbbi módon. A virslit főzd meg mint a pörköltet. A zsírozott, lisztezett tepsibe a krumpli egy része, majd a virsli szafttal együtt és ismét a krumpli. Jó lenne a tetejére egy kis tejföl + reszelt sajt. Pici vizet rá és fólia alatt párolni forró sütőben és a végén pirosra sütni a tetejét.
a paprikáskrumplit, mint alapot a végtelenségig turbózhatod, pl. szalonna olvasztással kezdeni, bele kolbász, virsli, ami van és végül, tarhonya, nokedli stb.
a sima paprikáskrumpli összetörve, fodros nagykockával nagyon finom krumplistészta.
egy kis savanyúság mindegyikhez jól jön.
Még mindig a második vagyok!
Krumpli-fasírt:
A megfőzött (ha lehet héjában) krumplit összetöröd, sóval, borssal, fokhagymával, egy tojással + liszttel összegyúrod, gombócokat formálsz belőle és zsírban kisütöd. (Édesanyám még gyúrt bele apróra vágott főtt tojást is, így laktatóbb)
Készíthetsz krumplis-lángost is. Megfőzöd, liszttel, sóval, tojással összegyúrod, kinyújtod és szaggatod vagy darabolod. Bő zsírban megsütöd.
tocsni, majonezes burgonya sali, hagymas burgonya sali,
tepsis krumpli
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!