Hogyan készítsek rizses májat? Olyat mint a rizses hús, csak májjal.
Én még nem csináltam,de jól hangzik,én tuti ugy csinálnám hogy megcsinálnék egy resztelt csirkemájat és föznék ki rizst és összekeverném(ha akarsz tehetsz még bele fött répát és borsot,így egyszerü és el sem lehet szurni.)Máj:
Hagymát fonnyasz olajon aztán,ha szaftosabban akarod akkor még meget bele egy kis tv paprika és 1 paradicsom,aztán ráteszed a májacskát,kicsit felöntöd vizzel és bors,majoranna,kis pirospaprika mehet bele,aztán majd szépen elföl a leve és megpuhul hamar a máj.Az összes többit tudod gondolom.Ez csak egy ötlet!
Amikor a rizses-húst májból csinálom, akkor ha sertésmáj, akkor azt csíkokra vágom, a csirkemájat egészben hagyom:
Apróra vágott vöröshagymát dinsztelek, belekavarom a karikára vágott zöldséget (és ha van zöldborsót), felengedem sóval, borssal, petrezselyemmel és jószerivel készre-főzöm.
Ezek után belekavarom a nyers rizst és a májat, állandó kevergetés mellet (forrástól számítva) kb. 5 percig főzöm. Ekkor a rizs már elkezd minimális mértékben puhulni. Akkor elzárom alatta a gázt és beborítom. Kb. másfél óra alatt a rizs megpuhult benne (a máj is kész) és mégis pörgős maradt.
(Mielőtt a rizst beleteszed, a lé legyen kb. 2x annyi alatta, mint a rizs.)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!