Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Ebéd 100 Ft-ból egy főre?

Ebéd 100 Ft-ból egy főre?

Figyelt kérdés

Egy játéknak szánom ezt a kérdést, hátha jó ötletek születnek belőle. Aztán lehet, hogy nem. :) Ha igen, jó segítség lehet mindannyiunknak.

Valamilyen 2 fogásos menüre (meleg étel) gondoltam. Ha nagyon nem jön ki, akkor lehet csak egy fogás és nem 100, hanem 200 Ft-ból, de induljunk innen. Úgy kéne leírni, hogy közöljük azt is, hogy mivel számoltunk, milyen mennyiséggel/árral.

Most el kell mennem, de visszajövök és én is próbálok majd ötleteket írni.

2011. máj. 12. 11:22
1 2
 11/19 A kérdező kommentje:

Bocsánat, hogy így eltűntem. De tök jókat írtatok. Párat már próbáltam is belőle. A szuszogót most fogom :) Nem azért, mert nem telik másra, hanem kíváncsi vagyok.

Igen, 100 Ft nagyon, kevés, de mégis amiket írtatok egy fogás némelyikből csak kijön.

Én ha most hirtelen kéne valamit mondani, a sárgaborsó főzelékre gondolok. Ahhoz szinte csak egy zacskó borsó kell, só, meg némi zsiradék és laktató. Persze akkor még nincs hozzá feltét. Nem egyszerű tudom.

Meg még talán egy adagnyi madártejet is ki lehet hozni ennyiből (egy tojás, 2 dl tej, picike zsiradék - ideális esetben vaj, de ez nem olcsó, lehet margarinnal is, evőkanál cukor, pici liszt, csepp vanilia aroma. én ezekből készítem)

Valaki kérdezte, hogy hogy gondoltam, igen, arra gondoltam, hogy "minden van a kamrában" alapon számoljunk. sót nem kell számolni, mert elhanyagolható, de az egy ek. olaj is.

Ha vannak még ötletek írhattok. Kicsit módosítva: 100Ft/fő/fogás a cél.

2011. jún. 24. 12:37
 12/19 anonim ***** válasza:
75%

Naaaa, sikerült a szuszogó?

Üdv!

ui: nagynéném készítette nekem, aki ceglédi. A recept is tőle/onnan van. Én édes tejföllel, a lányaim kakaóporral szeretik. :)

2011. jún. 24. 13:11
 13/19 A kérdező kommentje:

Igen. :)

Ízvilágában túrógombócra hajaz, csak ez 2 perc alatt meg van és persze olcsóbb, mert túró nem kell hozzá.

El lehet gondolkozni akár valamilyen sós verzión is.

2011. jún. 24. 14:23
 14/19 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Már nem nekem, egy aktuális kérdés kapcsán emeltem ki, hátha jönnek még jók.

Az összeg, tudom, egyre inkább lehetetlenség, úgyhogy ehhez nem is kell ragaszkodni, csak az olcsón legyen a hangsúly

2011. okt. 3. 11:09
 15/19 anonim ***** válasza:
100%

Krumlit ha megfőzöd, összegyúrod egy ki liszttel, akkor lehet belőle nudli is. Laktató, olcsó, csak prézli kell hozzá.

Ha pedig kinyújtod kb 0,5 cm vastagra, kiszaggatod és olajban kisütöd, kis palacsintákat kapsz. Szilva vagy más lekvárral finom, laktató.

2011. okt. 3. 15:01
 16/19 anonim ***** válasza:

Amióta tegnap megláttam ezt a kérdést, ezen gondolkodom. :)

Ha a rosszabbik esetet nézzük, hogy az égvilágon semmi nincs otthon, neked meg 100 Ft van a zsebedben, akkor nem tudok jobbat, mint a bundás kifli. 2 kifli 50 Ft, 2 tojás olcsóbb helyről szintén annyi, és mivel olajod sincs, kisütheted a sütőben. Fűszerek nélkül nem lesz túl finom, de éhen nem halsz.

Ha az alapvető dolgok megvannak, és nem kell bevásárolni, már jobban állunk. Lehet pl. tojásos nokedli: 1 tojás 25 Ft, pár kanál liszt mondjuk 30, a hozzáadott víz elhanyagolható, aztán kifőzve ráütsz egy tojást, az újabb 25. Ez így 80 Ft, még pár levés fejes saláta is belefér a keretbe.

Palacsinta (szigorúan egy személyre): a legolcsóbb tejnek olyan 150 Ft literje, abból negyed liter 38 Ft, de ha a felét szódavízzel helyettesíted, csak 19. A tojás 25 Ft, kevesebb liszt kell hozzá, mint a nokedlihez, az legyen mondjuk 20 Ft. Ez így 64 Ft, kijön belőle pár darab, még meg is töltheted őket valamivel.

2011. okt. 4. 08:36
 17/19 anonim ***** válasza:
73%
késöbb írok,csak nem akarom h ne találjam meg a kérdést...
2011. okt. 18. 15:13
 18/19 anonim ***** válasza:
Tejes leves:fél szál zöldség,pici fej hagyma,só-vízben megfőzve.Bele 2 fél marék rizs,tészta(ami otthon van),majd mikor megfőtt,bele öntök kb 1,5 dl tejet.Ez szerintem egy főre kijön 100 ft-ból.
2011. okt. 18. 18:58
 19/19 anonim ***** válasza:

A töltelék ha jó fűszeres hús nélkül is finom, és mivel csak száraz kenyér kell hozzá, nem is drága. A fűszereket meg elég egyszer megvenni.

Mi mondjuk 2 főre 3 tojást szoktunk használni, de az bőven elég. köretnek pl finom a rizs.

Grízestészta ami még nagyon olcsó, bár tészta, és így csak rövid ideig laktató, de finom.

2011. okt. 19. 22:07
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!