Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kezdő vagyok a konyhában....

Kezdő vagyok a konyhában. Összeírnátok pár egyszerű receptet, amivel "fejleszthetem" magam?

Figyelt kérdés

Tésztát, virslit meg rántottát tudok csinálni :D Illetve kemény tejberizst és híg finomfőzeléket... -.-'

Koliban vagyok, tepsim nincsen (de ahogy kinéz az a sütő, ha lenne se raknám bele...), szóval fazékban és serpenyőben elkészíthető receptek jönnének jól.

Köszi előre is.


2011. máj. 9. 10:50
1 2
 11/13 anonim ***** válasza:
100%

Levesek.

Az alaprecept a húsleves. Nem kell tőle megijedni.

Vehetsz sokféle húst, de elég, ha csirkecombot vagy szárnyat veszel. (Főzés előtt nézd meg, nem tollas-e. Ha igen, perzseld le, majd mosd meg.)

Tedd a vízbe a húst, és hagyd főni. Forrni nem szabad, akkor vedd tartalékra. Ha habja lenne, azt meregesd le. Aztán tedd bele a zöldségeket (1-2 srépa, 1-2 gyökér, 1 fej egész hagyma, 1-2 gerezd fokhagyma, karalébé..meg ami van), só, bors, és hagyd csendben főni. Ha a srépa már megfőtt, és a kés könnyen belemegy a húsba, rakj még bele kockára vágott krumplit (1-2 db). HA ez is megfőtt, kész a leves. Ja, levestésztát akár bele is főzheted, de külön is.


Grízes tészta:

Krumplis tészta:

Főzz ki tésztát, illetve hámozz meg 2 nagyobb krumplit, és kockára vágva főzd meg,majd villával törd össze. Fél fej vöröshagymát apríts fel, és dinszteld meg olajon. Ha a hagyma üveges, akkor vedd le a lángról, tegyél bele pirospaprikát, sót, borsot. A krumplit keverd bele, jól keverd el. Jöhet bele a tészta is. Kostold meg,ha kell bele só, bors pótold. Ha nagyon száraz lenne kicsi olaj, esetleg a krumpli főzőlevéből pár evőkanálnyi, és nem lesz annyira fojtós.


Üdv!


ui: ha haza mész a koliból, vegyél egy kockás füzetet, és beszéltesd anyukád a főzésről. Élvezni fogja :)

2011. máj. 9. 13:55
Hasznos számodra ez a válasz?
 12/13 anonim ***** válasza:
73%

Jaj, lemardt a grízes :)


Piríts kb 2-3 ek olajon 3-4 ek darát. Ha barnul önts rá annyi vizet, hogy ne lepje el. (Pohárba készíts ki vizet emellé.) Kevergesd, és ha látod hogy dagadnak a szemek, de túl száraz, akkor pici vizet még önthetsz rá. Arra vigyázz, ne álljon a vízben, mert nem lesz pörgős. Ha megfőtt, hagyd, hogy a víz elfőljön, massza jellegű legyen.

Ha ez megvan, keverd e kifőtt tésztához. Porcukorral, lekvárral eheted. Megvan kb 15 perc alatt, amíg a tészta kifő.


Üdv!

2011. máj. 9. 13:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 13/13 anonim ***** válasza:
100%

Rántottát lehet túrbózni :)

Sajtos tejfölös spagetti

Olasz tészták

Krumplis-mákos-káposztás tászta

Lecsó

Főzelékek

Paprikáskrumpli

Tojásos nokedli

És a kínai kaják nagyon gyorsak és egyszerűek (tipp: üvegtészta)

A csirkemáj olcsó, kiadós, egészséges...

Kóleves a haverokkal hóvégén :)


www.mindmegette.hu

www.no-solty.hu


oldalakat ajánlom. Ott vannak vélemények is. Pontról pontra minden le van írva. Nekem a 95%-ba mindig bejött :)

2011. máj. 9. 14:26
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!