Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Krumplileves? Hogy kell össze...

Krumplileves? Hogy kell össze állítani?

Figyelt kérdés
Van krumplim két sárgarépám, kevés tejfől. De nincs karalábém. így is meg lehet csinálni?
2011. máj. 8. 19:15
 1/9 anonim ***** válasza:
42%

mióta kell karalábé a krumplilevesbe?

hagyma nem ártana,és pirospaprika, babérlevél

2011. máj. 8. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
42%

Krumplilevesbe minek karalábé?

Zsíron hagymát dinsztelsz,teszel rá pirospaprikát,sózod borsozod,ha akarod tehetsz bele sárgarépát,én nem szoktam. Ha megfőtt a krumpli, akkor csipetkét vagy grízgaluskát főzök bele.

2011. máj. 8. 19:21
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Én nem szoktam a krumplilevesbe krumplin kívül más zöldséget tenni. Anyukám viszont tesz fehér- és sárgarépát, meg karalábét is, de anélkül simán meg lehet főzni.
2011. máj. 8. 19:25
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
60%
Én sok majorannával, és fehéren csinálom a krumpli levest. Felteszem főni a krumplit, bele egy egész hagymát, és sok majorannát. Ha megfőtt a krumpli, berántom, vagy behabarom tejfölösen. Nem árt bele egy kis füstölt íz is.
2011. máj. 8. 19:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim válasza:
Cukor só meg minden mi jó... XDDD
2011. máj. 8. 20:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 A kérdező kommentje:
sziasztok köszi szépen, neten olvastam hogy tesznek bele, bár mindenki úgy csinálja ahogy neki tetszik.!!Köszi
2011. máj. 9. 07:04
 7/9 anonim ***** válasza:
60%

Nálunk a tejfölös savanyú krumpli-leves:

Rántásra törtpaprika, felengedem, bele só, babérlevél, kevés apróra vágott vöröshagyma, a krumpli és a karikára szelt zöldség. Amikor megfőtt, belefőzöm a tejfölt is. Ecettel ízesítjük.

2011. máj. 9. 09:19
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/9 anonim ***** válasza:

én is kétféleképpen szoktam krumplilevest főzni. vagy dinsztelt hagymára teszem egy kis sárgarépával a krumplit, és gyakorlatilag, olyan húsnélküli gulyásos

leves, csitetkével, vagy egy marék tarhonyával.ha van, egy darabka kolbászt is vágok bele.

a másik a fehér,amit babbérleveles vízbe teszek föl, szintén egy kis répával, majd lisztes-tejfölös habarással sűrítem.ez egy kicsit saavanykás , pikáns.

mindegyiket tetejére szórok egy kis friss petrezselymet.

2011. máj. 9. 12:57
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 anonim ***** válasza:

Szia!


Abból tudsz főzni,ami otthon van. Nem hinném, hogy a krumpli leves ehetetlen lenne, ha csak krumpliból készülne. :)Végtére is nem karalábé leves lesz.


Üdv!


Ui.: állj neki nyugodtan, lényeg, hogy krumpli, só , bors, olaj, esetleg: babér, tejföl, kolbász, liszt legyen otthon

2011. máj. 9. 14:17
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!