Krumplileves? Hogy kell össze állítani?
mióta kell karalábé a krumplilevesbe?
hagyma nem ártana,és pirospaprika, babérlevél
Krumplilevesbe minek karalábé?
Zsíron hagymát dinsztelsz,teszel rá pirospaprikát,sózod borsozod,ha akarod tehetsz bele sárgarépát,én nem szoktam. Ha megfőtt a krumpli, akkor csipetkét vagy grízgaluskát főzök bele.
Nálunk a tejfölös savanyú krumpli-leves:
Rántásra törtpaprika, felengedem, bele só, babérlevél, kevés apróra vágott vöröshagyma, a krumpli és a karikára szelt zöldség. Amikor megfőtt, belefőzöm a tejfölt is. Ecettel ízesítjük.
én is kétféleképpen szoktam krumplilevest főzni. vagy dinsztelt hagymára teszem egy kis sárgarépával a krumplit, és gyakorlatilag, olyan húsnélküli gulyásos
leves, csitetkével, vagy egy marék tarhonyával.ha van, egy darabka kolbászt is vágok bele.
a másik a fehér,amit babbérleveles vízbe teszek föl, szintén egy kis répával, majd lisztes-tejfölös habarással sűrítem.ez egy kicsit saavanykás , pikáns.
mindegyiket tetejére szórok egy kis friss petrezselymet.
Szia!
Abból tudsz főzni,ami otthon van. Nem hinném, hogy a krumpli leves ehetetlen lenne, ha csak krumpliból készülne. :)Végtére is nem karalábé leves lesz.
Üdv!
Ui.: állj neki nyugodtan, lényeg, hogy krumpli, só , bors, olaj, esetleg: babér, tejföl, kolbász, liszt legyen otthon
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!