Zöldséges krumplileves receptek SOS?
Leírná nekem valaki hogy lehet a legegyszerűbben elkészíteni a zöldséges krumplilevest?Még sosem csináltam, de megéheztem rá!
Van itthon zöldség,répa,fokhagyma,vöröshagyma,liszt,olaj,pirospaprika,egy kevés kolbász, krumpli.
Ezt mind szeretném belerakni, segítsetek kérlek!Még sosem csináltam rántást meg ilyeneket!
köszi előre is
ma én is ezt csinálok!!:)
Ez az én blogom, és csak kipróbált receptek vannak rajta. Szerintem meg tudod csinálni. Majorannát keveset tegyél bele, mert megédesíti.
Nélküle nem próbáltam, de ha elhagyod, lehet, hogy tejföl se kell bele, mégis finom lesz.
Köszönöm mindenkinek! Kedves második válaszoló, annyira azért nem vagyok hülye,mert a googlet már néztem előtte, de sajnos a rántás fogalmáról még most sincs fogalmam, és nem szeretném elrontani, ahhoz drága étel, hogy utána kidobjam az ablakon!
Jól hangzik mindkettő recept, az első válaszolóét is néztem, csak kipróbált recept kellene, biztos, ami biztos alapon!
Rántás!
Kislábasba tégy egy kevés zsírt (olajat) és forrósísd fel.
Tégy bele egy kevés lisztet, és állandó kavargatás mellett pirísd addig, míg zsemle-színű nem lesz. (Ha levesbe készíted, elég belőle kevesebb, és zsemleszínűre pirítod. Ha főzeléket akarsz besűrűsíteni, akkor több zsír, több liszt kell, és elegendő világosabb színre sütni). A zöldséges tésztaleveshez én ekkor teszem rá a törtpaprikát, gyorsan összekavarom a rántást, és KIZÁRÓLAG HIDEG VÍZZEL felengeded állandó kavarás mellett, majd ráöntöd a megfőzött levesre (vagy főzelékre). Aztán visszateszed a tűzre az egészet és összeforralod. Vigyázz, mert ezek után szeret kifutni.
Én előre kikészítem az asztalra a húsvágó deszkát, és átrakom oda a rántást. A paprikát és a vizet már ott adom hozzá, mert a húsvágó deszkán a kislábas nem csúszik el. Nincs harmadik kezem, amivel a lábast is fogjam.
A hagymát vágd apróra,pirítsd le,majd dobd rá a kockára vágott zöldséget,répát!Párold egy kis ideig!Vágd össze kockára a krumplit is,és tedd rá a zöldségekre.Engedd fel vízzel és főzd!
A kolbászt vágd karikára,a fokhagymát vágd apróra!
Pirítsd meg a kolbit kevés olajon!Szórd meg liszttel(1 nagy evőkanál 1 liter leveshez),ha kell önts még rá olajat,annyit hogy szép simára tudd keverni!Tűzről le,fokhagyma,fűszerpaprika a kolbászos rántásba!
Ha megpuhult a levesben a burgonya és a zöldség,forrás közben öntsd bele a kolbászos rántást,és közben szorgalmasan kevergetni!!!
Forralsz rajta még egy kicsit,és kész is van!
Fűszerezéshez ajánlom a babérlevelet,fehér borsot,köményt!
Ha van kéznél tejföl,na az nem rontja el!:D
Remélem segítettem!
Minden jót!
Ha
Egyébként én a zöldséges tésztalevest rántás nélkül készítem:
Apróra vágott vöröshagymát kevés zsíron megdinsztelek, beleforgatok néhány szem elszeletelt krumplit és a karikára szelt zöldséget (ha van zöldpaprikát is), megszórom kevés törtpaprikával és felengedem. Sóval, (aki akarja egy kis ételízesítővel, ha van apróra vágott petrezselymet is). Amikor a krumpli és a zöldség fél fövésben van, beleteszem a tésztát és készre főzöm.
szia!első vagyok én már kész vagyok vele és nagyon jó lett!!
22/l
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!