Húsi mellé ugye nagyon a jó a zöldség, de hogyan készítsem el h megmaradjanak benne a vitaminok meg minden. Párolva?
Pároláskor mindenképp veszteni fog a vitamintartalmából, mivel ezek már rövid ideig, alacsony hőfokon történő főzéskor is bomlanak.
A rosttartalma, ásványi anyag tartalma nem változik, a kalóriaértéke sem, és a főtt-párolt zöldségek hosszabb jóllakottságérzést adnak, mint a nyers.
Időnként persze finom, ha egy kis vegyes salátát készítesz idényzöldségekből, ezeket csak picit összeaprítod, és összekevered.
Egy fejessaláta is finom tud lenni, ha némi szaftot öntesz rá a husi alól. :)
sok vitamin zsírban oldódik, illetve, csak úgy hasznosul a szervezet számára.ha egy kevés vajon, vagy zsíron , oliva olajon párolod, csak jót teszel.
a friss, tépett zöldsalátékat is érdemes 1-2 ek. finom olajjal meglocsolni.
Salátát tálalj mellé, akkor megmarad a vitamintartalom. Dresszinget, öntetet pedig saját kútfőből vagy a netről szedhetsz le.
Üdv!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!