Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Húsi mellé ugye nagyon a jó a...

Húsi mellé ugye nagyon a jó a zöldség, de hogyan készítsem el h megmaradjanak benne a vitaminok meg minden. Párolva?

Figyelt kérdés
köszönöm szépen a válaszokat...
2011. máj. 8. 11:58
 1/5 anonim ***** válasza:
100%

Pároláskor mindenképp veszteni fog a vitamintartalmából, mivel ezek már rövid ideig, alacsony hőfokon történő főzéskor is bomlanak.

A rosttartalma, ásványi anyag tartalma nem változik, a kalóriaértéke sem, és a főtt-párolt zöldségek hosszabb jóllakottságérzést adnak, mint a nyers.


Időnként persze finom, ha egy kis vegyes salátát készítesz idényzöldségekből, ezeket csak picit összeaprítod, és összekevered.

Egy fejessaláta is finom tud lenni, ha némi szaftot öntesz rá a husi alól. :)

2011. máj. 8. 12:06
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/5 A kérdező kommentje:
köszönöm szépen.:-)vagy esetleg kevés olajon pirítva is jó
2011. máj. 8. 12:17
 3/5 anonim ***** válasza:

sok vitamin zsírban oldódik, illetve, csak úgy hasznosul a szervezet számára.ha egy kevés vajon, vagy zsíron , oliva olajon párolod, csak jót teszel.

a friss, tépett zöldsalátékat is érdemes 1-2 ek. finom olajjal meglocsolni.

2011. máj. 8. 12:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/5 A kérdező kommentje:
nagyon szépen köszönöm.
2011. máj. 8. 12:55
 5/5 anonim ***** válasza:

Salátát tálalj mellé, akkor megmarad a vitamintartalom. Dresszinget, öntetet pedig saját kútfőből vagy a netről szedhetsz le.


Üdv!

2011. máj. 8. 16:10
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!