A kókusz csókom miért lapul ki?
Figyelt kérdés
Túl hígnak találom, de nem tudom, hogy mi kellene bele. Talán több kókusz? Vagy a tojás fehérjének az állagával lenne gond? A fehérjét nagyon keményre felverem, aztán teszem hozzá a porcukrot, ekkor jönnek a gondok, mert elkezd folyósodni. Aztán ezt az állagot meg is tartja.2011. ápr. 29. 16:21
1/5 anonim válasza:
Próbáld meg eggyel kevesebb tojással, hátha úgy nem folyik szét.
2/5 anonim válasza:
Én eleve a porcukorral verem fel, vagyis apránként adom hozzá a többit majd. Tegyél bele több kókuszreszeléket és óvatosan keverd össze, ne siess vele. Óvatosan kell vele bánni, mint a piskótatésztával. Gondolom, a kókuszt nem habverővel dolgozod bele, ugye?
3/5 A kérdező kommentje:
A tojás habját géppel verem fel, aztán kézi habverővel keverem hozzá a többit. A porcukrot viszont kettő részletben zúdítottam a tojáshoz. 6 db tojáshoz kb fél kiló porcukrot és 200 gr kókuszreszeléket tettem. Valahol olvastam, hogy keményítőt is ajánlanak bele tenni, én rizslisztet tettem bele. Most is teljesen szétfolyt és alig tudtam kibányászni a kivajazott, kilisztezett tepsiből. A múltkor sütőpapírra tettem, akkor pedig szétesett.
2011. ápr. 29. 18:09
4/5 anonim válasza:
Nem szabad kézi habverővel beleverni a kókuszreszeléket. Én fakanállal óvatosan belekeverem, lassú, egyirányú mozdulattal.
5/5 anonim válasza:
Ja és az én receptemben 3 tojásfehérjéhez 6 kanál (kb. 12 dkg) porcukrot és másfél zsacsi kókuszreszeléket adtam (150dkg). 2-t írt a recept, de azzal már sztem túl kemény lett volna a tészta. szép puha lett már a sütés után, de megtartotta az alakját. te túl sok cukrot teszel bele.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!