Kelt tésztát (csöröge fánk) amibe nincs tojás ellehet tenni hütöbe másnapra?
Figyelt kérdés
Sok tésztát csináltam és nincs idöm mind kisütni2011. ápr. 28. 12:46
11/12 anonim 



válasza:





Ja, és hűtőben felfrissülnek az élesztőgombák, nem pedig elpusztulnak vagy leállnak.
12/12 anonim 



válasza:





"Azért teszik a tésztát meleg helyre kelni!A hidegben leállnak az élesztőgombák, miért is jó az?"
Ez a tipikus korlátozott gondolkodás. Meleg => jó, tehát hideg => rossz.
Mi van akkor, ha leállnak a gombák? (Ami nem igaz, csak lelassul a működés, de tegyük fel.) Akkor arra az időre nem kel a tészta. De mivel már meg volt kelve ("Sok tésztát csináltam és nincs idöm mind kisütni"), ez alapvetően nem gond. De ha nem is kelt meg, akkor is folytatódhat a kelés a kivétel után.
Ellenben tényleg nem állnak le a mikroorganizmusok a hűtőben. Gondolj csak arra, hogy hetek után a penész is megjelenik mondjuk a sajton. Jé, pedig hidegben volt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!