Tortadíszítő kinyomóba mit kell tenni?
Első vagyok. Leírok neked egy vajas krémet, ez nagyon jó állagú, töltheted és díszítheted vele a sütit, tortát.
20 dkg margarin
20 dkg porcukor
1 egész tojás
5 dkg liszt
2 dl tej
Ízesítők:
citromlé, narancslé, kakaópor, rum, vaníliás cukor, csokoládé, kókuszreszelék, kávé (egy kanál instant kávét keverek a megfőtt krémhez), darált dió, mogyoró, stb, bármi, ízlés szerint
A margarint jól kikeverjük a porcukorral.
A tejben elkeverjük a lisztet és a tojást csomómentesen, és lassú tűzön, kevergetve besűrítve krémet főzünk.
Időnként megkavargatva kihűtjük, majd a margarinos masszával elegyítjük.
Ezután ízesítjük tetszés szerint ezt az alapkrémet. A krém állaga az ízesítés után is maradjon meg (tehát ne nagyon lágyuljon el), mert így lehet szépen díszíteni vele.
És próbálgasd a fejeket, mert mindegyiknek más funkciója van. majd meglátod, hogy vékony, vastag, mintás stb. csíkok jönnek ki, és majd eldöntheted,hogy a sütidre melyik illik.
pl írni szöveget a vékonyabbal szoktak, habrózsát általában a legvastagabbal.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!