Gomba nyersen?! Most dobjam ki a salátát?
Tojásos-gomba salátát csináltam!Úgy írta a recept,hogy a csiperkegombát meghámozom,citromos vízben megfőzöm!Én konzerv gombát vettem és akkora hülye voltam,hogy csak belelódítottam,meg sem főztem,semmi....
Szerintetek jó így?Mert szerintem ez előfőzött,de nem volt ráírva :-( Vagy dobhatom ki?Nehogy valami bajunk legyen tőle :-(!!!










1. a gombát nyersen is meg lehet enni, a legtöbb salátába nem is főzik, hanem nyersen teszik bele.
2. a konzerv előfőzött és természetesen meg lehet enni. Ha nem lehetne, akkor nem az élelmiszerboltban árulnák, és egy piros halálfej lenne rajta lábszárcsontokkal















Jó lesz az!
Egyébként én nyersen is szeretem a gombát :-)










A receptet nem osztanád meg velünk?
:)
De igen :-) Az e havi príma konyhában jelent meg,itt találtam!
Gombás tojássaláta
-50 dkg csiperkegomba
-só
-citromlé
-8 ek. majonéz
-1 dl sűrű főzőtejszín
-1 mokkáskanál őrölt fekete bors
-fél-fél csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma
-1 mokkáskanál mustár
-4 főtt tojás
1. A gombát megtisztítjuk,vékony cikkekre vágjuk és enyhén sós,citromos vízben 4-5 percig főzzük.Ezután leszűrjük,hideg vízzel lehűtjük és alaposan lecsöpögtetjük.
2. A majonézt a tejszínnel simára keverjük,megsózzuk,megborsozzuk,a finomra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük,a mustárral és fél citrom kifacsart levével ízesítjük.
3. Először a gombát,majd a cikkekre vágott főtt tojást forgatjuk bele.Letakarva,hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.
(csíkokra vágott húsvéti sonka maradékkal is gazdagíthatjuk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!