Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Gomba nyersen?! Most dobjam...

Gomba nyersen?! Most dobjam ki a salátát?

Figyelt kérdés

Tojásos-gomba salátát csináltam!Úgy írta a recept,hogy a csiperkegombát meghámozom,citromos vízben megfőzöm!Én konzerv gombát vettem és akkora hülye voltam,hogy csak belelódítottam,meg sem főztem,semmi....

Szerintetek jó így?Mert szerintem ez előfőzött,de nem volt ráírva :-( Vagy dobhatom ki?Nehogy valami bajunk legyen tőle :-(!!!


2011. ápr. 23. 10:06
 1/9 anonim ***** válasza:
Szerintem nézd meg a konzerven.. Ha ez nem lehetséges, kénytelen leszel megkóstolni. De bajod szerintem nem lesz tőle, max nem olyan finom.
2011. ápr. 23. 10:09
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/9 anonim ***** válasza:
100%

1. a gombát nyersen is meg lehet enni, a legtöbb salátába nem is főzik, hanem nyersen teszik bele.

2. a konzerv előfőzött és természetesen meg lehet enni. Ha nem lehetne, akkor nem az élelmiszerboltban árulnák, és egy piros halálfej lenne rajta lábszárcsontokkal

2011. ápr. 23. 10:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/9 anonim ***** válasza:
100%
Biztosan meg van főzve a gomba, ha konzervben volt.
2011. ápr. 23. 10:13
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/9 anonim ***** válasza:
100%
A lében levő konzerv gomba meg van főzve!
2011. ápr. 23. 10:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/9 anonim ***** válasza:

Jó lesz az!

Egyébként én nyersen is szeretem a gombát :-)

2011. ápr. 23. 11:59
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/9 anonim ***** válasza:
A gombát csak előfőzve konzerválják, ugyanis úgy áll el. :)
2011. ápr. 23. 13:03
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/9 A kérdező kommentje:
Köszönöm szépen a sok választ!Lehet kicsit túl reagáltam a dolgokat,de megijedtem!Nagyon finom lett egyébként :-))Aznap elfogyott az egész!És megmaradtunk :-))))))))))))
2011. ápr. 26. 19:43
 8/9 anonim ***** válasza:

A receptet nem osztanád meg velünk?

:)

2011. ápr. 27. 15:37
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/9 A kérdező kommentje:

De igen :-) Az e havi príma konyhában jelent meg,itt találtam!


Gombás tojássaláta


-50 dkg csiperkegomba

-só

-citromlé

-8 ek. majonéz

-1 dl sűrű főzőtejszín

-1 mokkáskanál őrölt fekete bors

-fél-fél csokor petrezselyemzöld és metélőhagyma

-1 mokkáskanál mustár

-4 főtt tojás


1. A gombát megtisztítjuk,vékony cikkekre vágjuk és enyhén sós,citromos vízben 4-5 percig főzzük.Ezután leszűrjük,hideg vízzel lehűtjük és alaposan lecsöpögtetjük.

2. A majonézt a tejszínnel simára keverjük,megsózzuk,megborsozzuk,a finomra vágott petrezselyemmel és metélőhagymával fűszerezzük,a mustárral és fél citrom kifacsart levével ízesítjük.

3. Először a gombát,majd a cikkekre vágott főtt tojást forgatjuk bele.Letakarva,hűtőszekrényben érleljük néhány órán át.


(csíkokra vágott húsvéti sonka maradékkal is gazdagíthatjuk)

2011. ápr. 28. 20:31

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!