Citrom szelet receptet ajánlanál?
Tudom, hogy rengeteg van az interneten, de melyiket válasszam??? Melyik az amelyiknek a lapja egy picit még meg is nőnek, hogy ne legyen az a nagyon törékeny..Krémhez nem kell segítség mert az meg van amit használok, hanem a lapoknál félek. És a tepsim is nagy téglalapú, adag szempontjából sem tudom, hogy melyik recept volna a megfelelő.
Köszönöm annak aki megpróbál segíteni.
Linkelhettek is, de csak akkor ha ti azt a receptet használjátok, és mindig sikerült, és esetleg még 1-2 jó tanáccsal is el tudtok látni vele kapcsolatban.
Szia! Mi így készítjük évek óta, nagyon finom:
60 dkg liszt, 15 dkg porcukor, 20 dkg margarin, 1 teáskanál szódabikarbóna, 1 citrom reszelt héja és leve, 2 egész tojás, annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk. Összegyúrjuk és 4 lapot sütünk.
Krém: 7,5 dl tej, 5 kanál liszt, ebből sűrű pépet főzünk, kihűtjük, és hozzákavarunk egy citrom reszelt héját és levét. 25 dkg porcukrot 25 dkg margarinnal kikavarunk és a kihűlt citromos péphez hozzákavarjuk. A főzött krém liszt helyett készíthető 2 csomag vanília pudinggal is.
A tésztában 2 egész tojás helyett rakhatunk 4 tojássárgáját, és a 4 fehérjét gőz fölött 20 dkg porcukorral és 1 citrom reszelt héjával + levével verjük kemény habbá, és a süti tetejére kenjük rá a meleg habot. Szépen rászárad és nagyon finom!
Ha nem akarunk rá habot tenni, akkor a 2 egész tojás menjen a tésztába, a tetejét pedig porcukorral szórjuk meg.
Jajj nagyon szépen köszönöm!!!!
Én is ez szerint fogom akkor megsütni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!