Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Kedvenc fasírtrecepted?

Kedvenc fasírtrecepted?

Figyelt kérdés

Körülbelüli menyiségeket is írjatok, légyszi, hogy lássam az arányokat.

kösz


2011. ápr. 17. 08:24
 1/6 anonim ***** válasza:
milyen arányokra is vagy kiváncsi ?
2011. ápr. 17. 08:28
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/6 A kérdező kommentje:

hát hogy ne csak úgy, hogy darálthús+ kinyomkodott zsömle, hanem hogy kb fél kg hús és kb 2-3 zsömle, ehhez kb x db tojás stb. És a fűszerezésnél is, hogy mittomén x db fokhagymagerezd, 1 teáskanálnyi szárított petrezselyem...

vagy nemtom miket szokás beletenni :-)

2011. ápr. 17. 08:38
 3/6 anonim ***** válasza:

ja ,értem már ,na akkor az egyik :


[link]

2011. ápr. 17. 08:41
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/6 anonim ***** válasza:

másik :


[link]

2011. ápr. 17. 08:46
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/6 A kérdező kommentje:
ez a sajttal való megtöltés nagyon jó 5let, tuti kipróbálom, kösz
2011. ápr. 17. 09:01
 6/6 anonim ***** válasza:

Kb. jól is kezdted az arányokat.ahogy én készítem fasírtgombócnak.fél kiló darálthús, 2 szikkadt zsömle, egy közepes hagyma,3 gerezd fokhagyma, egy közepes krumpli,egy tojás.só, bors, őrölt kömény, csipet majoranna.

a zsömléket fölkockázom, és egy tálba lelocsolom egy kis tejjel, amit hagyom, hogy felszívja a zsömle.villával néha átkeverem,majd kézzel jól elmorzsókálom.ha sok lett volna a tej, akkor kinyomkodom belőle.

a húsra ráreszelem először a fokhagymát, a hagymát végül a nyers krumplit.ráütöm a tojást, befűszerezem, hozzáteszem a zsömlét és kézzel alaposan összegyúrom.

nem túl nagy gombócokat formázok és prézlibe forgatva kisütöm.a krumplitól könnyű laza szerkezetű lesz.

ha egybefasírtot készítek kihagyom a krumplit, viszont pirospaprikát is teszek bele, így egy pirosas színű, és tömörebb masszám lesz.ezt általában egy kiló húsból szoktam és két rudat készítek főtt tojással a közepén, vagyis Stefánia vagdaltat.

a húsmasszát elfelezem és mindegyikbe 2-2 keménytojást teszek.ügyesen formázom, hogy a hús egyenletese legyen a tojások körül.zsírozott tepsibe helyezem, de nem szorosan egymás mellé.végül még vizes kézzel átsimítom a rudakat

és piros ropogósra sütöm.

félidőben lapátkanállal alájuk nyúlok,megmozgatom őket hogy ne ragadjanak oda.

legalább 15 perc pihentetés után kezdem ferdén szépen felszeletelni.

Hidegtálnak is nagyon szép és finom.

2011. ápr. 18. 08:34
Hasznos számodra ez a válasz?

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!