Kedvenc fasírtrecepted?
Körülbelüli menyiségeket is írjatok, légyszi, hogy lássam az arányokat.
kösz

hát hogy ne csak úgy, hogy darálthús+ kinyomkodott zsömle, hanem hogy kb fél kg hús és kb 2-3 zsömle, ehhez kb x db tojás stb. És a fűszerezésnél is, hogy mittomén x db fokhagymagerezd, 1 teáskanálnyi szárított petrezselyem...
vagy nemtom miket szokás beletenni :-)

Kb. jól is kezdted az arányokat.ahogy én készítem fasírtgombócnak.fél kiló darálthús, 2 szikkadt zsömle, egy közepes hagyma,3 gerezd fokhagyma, egy közepes krumpli,egy tojás.só, bors, őrölt kömény, csipet majoranna.
a zsömléket fölkockázom, és egy tálba lelocsolom egy kis tejjel, amit hagyom, hogy felszívja a zsömle.villával néha átkeverem,majd kézzel jól elmorzsókálom.ha sok lett volna a tej, akkor kinyomkodom belőle.
a húsra ráreszelem először a fokhagymát, a hagymát végül a nyers krumplit.ráütöm a tojást, befűszerezem, hozzáteszem a zsömlét és kézzel alaposan összegyúrom.
nem túl nagy gombócokat formázok és prézlibe forgatva kisütöm.a krumplitól könnyű laza szerkezetű lesz.
ha egybefasírtot készítek kihagyom a krumplit, viszont pirospaprikát is teszek bele, így egy pirosas színű, és tömörebb masszám lesz.ezt általában egy kiló húsból szoktam és két rudat készítek főtt tojással a közepén, vagyis Stefánia vagdaltat.
a húsmasszát elfelezem és mindegyikbe 2-2 keménytojást teszek.ügyesen formázom, hogy a hús egyenletese legyen a tojások körül.zsírozott tepsibe helyezem, de nem szorosan egymás mellé.végül még vizes kézzel átsimítom a rudakat
és piros ropogósra sütöm.
félidőben lapátkanállal alájuk nyúlok,megmozgatom őket hogy ne ragadjanak oda.
legalább 15 perc pihentetés után kezdem ferdén szépen felszeletelni.
Hidegtálnak is nagyon szép és finom.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!