Valami egyszerű krémes sütit szeretnék, segítene valaki? Receptek?
Gesztenye krémes/pudingos piskóta, scharlotte torta
www.mindmegette.hu-n talsz sok receptet!
Babapiskótás :
Hozzávalók:
20 dkg liszt, 8 dkg cukor, 3 dkg zsír, 1 tojás, 2 kanál kakaó, 1 kiskanál szalakálé, kis tejföl
A hozzávalókat összegyúrjuk és két részre osztjuk. Megsütjük a lapokat.
Töltelék:
3 tojássárgájából 6 kanál liszttel 3 dl tejjel krémet főzünk. 20 dkg vajat kikeverünk 20 dkg porcukorral. Összekeverjük a krémmel. Megtöltjük a két lapot úgy, hogy a krém közé teszünk babapiskótát és azt meglocsoljuk rummal.
Csokoládéfelfújt
CsokoládéfelfújtHozzávalók:
20 dkg étcsokoládé
8 dkg vaj
2 tojás
2 evőkanálnyi cukor
2 evőkanálnyi liszt
(gyümölcs)
(vaníliafagylalt)
A csokoládét a vajjal olvaszd fel vízfürdőn, majd hűtsd kézmelegre. Keverd hozzá a cukrot és a tojásokat, majd lassan szitáld bele a lisztet. 4 muffinformát vékonyan vajazz és lisztezz ki, töltsd bele a masszát és 200 °C-on süsd 8-9 percig. (Akkor jó, ha kívül megsült, de belül még folyik.) Borítsd tányérra és vaníliafagylalttal, gyümölccsel tálald.
Krémes sütemény
8 tojás, 6 evőkanálnyi cukor, 6 evőkanálnyi liszt, csipet szódabikarbóna, 2 csapott evőkanálnyi kakó, 2 deka porcukor, 1 csomag valílíacokor, 10 deka vaj, 1 kupica rum.
A közismert piskóta egyik változata. 6 tojás sárgájából, 6 evőkaanálnyi cukorral, 6 evökanálnyi liszttel, csipet szódabikarbónával és a 6 tojás kemény habbá vert fehérjével a szokásos módon piskótatésztát keverünk. A fél adagot kizsírozott, kilisztezett tepsi egyik felébe öntjük, a másik adagba 2 csapott evőkanálnyi kakóport keverünk és a sárga tészta mellé simítjuk. Sütés után azonnal kiborítva kihülni hagyjuk és középen kettévágjuk. Közben 2 tojás sárgáját habosra keverünk 2 deka porcukorral, 1 csomag vaníliacukorral és 10 deka vajjal, rásimítjuk a sárga lapra és befedjük csokoládés tésztalappal. Tetejét meglocsoljuk 1 kupica rummal, ha a tészta ezt is beitta, csokoládé öntettel vagy citrommázzal vonjuk be az egészet. Négyszögletes darabokra vágva rakjuk tálra.
Egyszerű kakaós sütemény
Hozzávalók:
20 dkg cukor
1 csomag sütőpor
1 tojás
5 dkg kakaó
8 dkg margarin vagy vaj
25 dkg liszt
2-3 dl tej
A hozzávalókat összekeverem és közepes hőfokon megsütöm. Lekvárral lehet ízesíteni.
Nem a legegyszerűbb,de legalább nem kell sütni,csak a hozzávalókat kell elkészíteni,összekeverni és betenni a hűtőbe. Cserébe rettentő finom:)
Ez a Tiramisu:
Hozzávalók
- 20 - 25 dkg babapiskóta,
- 25 dkg mascarpone krém
- 3 tojás,
- 3 evőkanál cukor,
- 2 dl erős feketekávé,
- 4 cl rum,
- 1 csomag vaníliás cukor,
- 1 citrom reszelt héja,
- 1 evőkanálnyi kakaópor.
Elkészítés
A kávéhoz hozzáadjuk a rumot, és hagyjuk kihűlni. A tojások sárgáját a cukorral, a vaníliás cukorral és a reszelt citromhéjjal habosra keverjük. A fehérjékből kemény habot verünk. A vajkrémhez hozzákeverjük előbb a tojássárgáját, majd lazán a fehérjékből készült habot is. Egy üvegtál alján helyezzük el a babapiskóta felét, locsoljuk meg kávéval, kenjük rá a krém felét. Ezután jöhet a maradék babapiskóta, és a tetejére pedig a megmaradt krém. A tetejét szórjuk meg kakaóporral, és legalább 3 órára helyezzük a hűtőbe.
Én nem vettem rumot,hanem rumaromát vettem 70 - 90 Ft-ért és annak a kb harmadát felét tettem a kávéba.
A kávét nescaféból csináltam 2 dl vízhez 2 teáskanál nescafé.
Jobb,ha gépi habverővel csinálod,mert kézzel elég macerás a keverés:)
nekem a végén sajnos kicsit folyósabb lett,de sztem azért ,mert a tojáshabot nem lazán kevertem bele,hanem azt is jól összekavargattam. De sztem,ha 1 napig áll a hütőben öszeállt volna. Amúgyis aranyszabály,hogy minél többet áll egy kaja annál jobban összeérik finomabb lesz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!