Hogy kell jó pailasse-t sütni?
Hozzávalók:
* 3 csésze liszt
* 1,5 teáskanál só
* 1/4 teáskanál szárított élesztő
* 1,5 csésze víz
* 3 evőkanál a legfinomabb olívaolajból
Elkészítés:
A száraz összetevőket egy keverőtálban jól összekeverem, ezután mehetnek bele a folyadékok. Jól összekeverem, nem kell megijedni, de viszonylag lágy tésztát kapunk, olyan nokedli sűrűségűt. Ha nem ilyen, akár hígíthatjuk is. Ezután le lefedem és irány a hűtő, legalább 12 órára!!!!
Ezután a tésztát lisztezett deszkára öntöm, hagyom elterülni. A széleit középre behajtom egymásra, és a kis cipószerű tésztát visszateszem a keverőtálba még kb. 3-4 órára, de már sima szobahőmérsékletre.
A sütőt előmelegítem 240 fokra, a klasszikus recept szerint, egy fedeles vaslábossal együtt. Nekem nincs, de megteszi egy nagy méretű jénai tál is. A tésztát belefordítom a forró tálba, lábosba, ráteszem a tetejét, és betolom a sütőbe kb. 35-40 percig lefedve, majd ugyanennyire fedő nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!