Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogy kell jó pailasse-t sütni?

Anna930320 kérdése:

Hogy kell jó pailasse-t sütni?

Figyelt kérdés
recept, tippek, minden jöhet! :)
2011. ápr. 14. 19:24
 1/2 anonim válasza:

Hozzávalók:


* 3 csésze liszt

* 1,5 teáskanál só

* 1/4 teáskanál szárított élesztő

* 1,5 csésze víz

* 3 evőkanál a legfinomabb olívaolajból


Elkészítés:


A száraz összetevőket egy keverőtálban jól összekeverem, ezután mehetnek bele a folyadékok. Jól összekeverem, nem kell megijedni, de viszonylag lágy tésztát kapunk, olyan nokedli sűrűségűt. Ha nem ilyen, akár hígíthatjuk is. Ezután le lefedem és irány a hűtő, legalább 12 órára!!!!


Ezután a tésztát lisztezett deszkára öntöm, hagyom elterülni. A széleit középre behajtom egymásra, és a kis cipószerű tésztát visszateszem a keverőtálba még kb. 3-4 órára, de már sima szobahőmérsékletre.


A sütőt előmelegítem 240 fokra, a klasszikus recept szerint, egy fedeles vaslábossal együtt. Nekem nincs, de megteszi egy nagy méretű jénai tál is. A tésztát belefordítom a forró tálba, lábosba, ráteszem a tetejét, és betolom a sütőbe kb. 35-40 percig lefedve, majd ugyanennyire fedő nélkül.

2011. ápr. 14. 23:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/2 A kérdező kommentje:
köszi! megpróbálom! :)
2011. ápr. 15. 15:28

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!