Milyen finomságot készítsek 25 főre? Valami sütire gondolok elsősorban, és gyerekekről van szó.
én a mini muffinra szavazok
egy tepsi mini muffin formában 24 db süti sül, ha 3 tepsi különböző ízesítésűt sütsz (csokis, gyümölcsös, pudinggal töltött, cukormázas stb) akkor gyorsan és egyszerűen tudsz finomat, szépet, kiadósat, változatosat sütni
olyan sütikre gondolnék, amiket szaladgálás közben egyben be tudnak kapni a gyerkőcök, nem kell vele jólnevelten leülni, hogy szét ne morzsázzák, hanem csak hamm és rohanás tovább játszani
szóval aprósütik, mint pl a kókuszgolyó, apró sajtos pogácsa, Stahl féle gesztenyés csók (egyszerű és finom), hamis raffaello golyó, sós rudacska stb
Ismered a mindmegette.hu-t? Ott nagyon sok, es nagyon jo receptek vannak, beirhatod csak azt is, hogy milyen alapanyagbol szeretnel sutni, es dob ki recepteket.
De szerintem jo, ha sutsz egy vagy ketfele egyszeru sutit, es felszeleteled. Ok mar tenyleg nem kicsik, es ilyen golyofelesegekbol milliot kellene keszitened. Egy ket tepsi sutni viszont kiadosabb, nem?
Mini hotdog
1 kg liszt
1 evőkanál só
1 élesztő
annyi tej, hogy gyúrható tésztát kapjunk (kb 3 dl)
1 evőkanál zsír
1 tojás
6 virsli
Az élesztőt kevés langyos tejben megfuttatjuk, és a hozzávalókból a szokásos módon tésztát gyúrunk, amit fél óráig langyos helyen kelesztünk. (az eredeti recept szerint nem kell keleszteni a tésztát nyújtás előtt) Virsli nem szükséges még ebben a fázisban!
Négy egyenlő részre osztjuk, és egyenként kerekre nyújtjuk, majd a körlapokat felvágjuk, mint a pizzát. Én minden lapot 16 darabra vágtam. Természetesen lehet 8 vagy 4 darabra vágni, akkor nagyobb kiflik lesznek, de szerintem kisebbre, azaz több darabra vágni már nem érdemes.
A virsliket először harmadoltam, majd minden darabot 4 egyenlő részre vágtam hosszában. A virsliket a körszeletek külső részére helyezem, és feltekerem a kiflit.
Zsírozott tepsire helyeztem őket, felvert tojással lekentem, hagytam kicsit kelni, majd kb. 180 fokon pirosra sütöttem.
Mini kolbászos-sajtos pizza recept
Kategória:
Tésztafélék
Hozzávalók:
5o dkg liszt
1 mokkáskanál só
3 dkg élesztő
Langyos víz
3 evőkanál olaj
1 fej vöröshagyma
4 dl paradicsomlé
só, őrölt bors
1 kiskanál bazsalikom,
40 dkg füstölt kolbász/ vagy szalámi
20 dkg Trapista sajt
3 zöldpaprika
Elkészítés:
A lisztet tálba szitáljuk, hozzáadjuk a sót, belemorzsoljuk az élesztőt, és annyi langyos vizet öntünk bele, hogy lágyan gyúrható tésztát kapjunk. Ezután meglocsoljuk az olajjal, és hólyagosra dagasztjuk. Langyos helyen a duplájára kelesztjük. Ha megkelt, lisztezett deszkára borítjuk, és félujjnyi vastagra nyújtjuk. 10 centi átmérőjű, lisztbe mártott kerek formával kiszaggatjuk, sütőpapírral bélelt tepsibe fektetjük, letakarva újból kelesztjük, majd190 fokos sütőben 6-8 percig elősütjük. Közben a szószhoz a forró olajon megpirítjuk az apróra vágott vöröshagymát, hozzáöntjük a paradicsomlevet, és sóval, borssal, bazsalikommal fűszerezzük. Közepes tűzön a felére főzzük, és langyosra hűtjük. A pizza lapokat megkenjük a fűszeres paradicsommal, ezután váltakozva rásorakoztatjuk a vékonyra szelt füstölt kolbászt/szalámit, a kisebb darabokra vágott sajtot és a szintén vékonyra szelt zöldpaprikát. Visszatesszük a sütőbe, és pirosra sütjük.
Tanácsok:
Forrón tálaljuk, friss petrezselyemmel díszítjük
Mini muffin recept
Kategória:
Sütemények, édességek
Hozzávalók:
Tészta:
18dkg liszt
1 púpos kk. sütőpor
1 cs. só (ezeket együtt kikeverjük)
5dkg vaj
15dkg cukor
2ek. méz
1tojás (ezeket is együtt kikeverjük)
Ebbe kell mártani a kis muffinokat^^:
10dkg vaj
15dkg porcukor
2ek kakaópor
0,5dl tej
2ek rum
Elkészítés:
Az előre a tésztához kikeverteket összeöntjük, és az 1dl-er tejet öntünk közben hozzá.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!