Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Meg lehet élni zacskós kajákon?

Meg lehet élni zacskós kajákon?

Figyelt kérdés
Jól tudok főzni, de ha dolgozom, nincs rá mindig időm.Mi lenne, ma mondjuk hónapokon keresztül csak zacskós ételeket ennénk hétköznap,és csak hétvégén lenne házi főtt étel?Az ilyen étkezés nagyon egészségtelen?Van valaki, aki így csinálja?
2011. márc. 31. 17:30
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
90%

Rengeteg tartósítószert, adalékot és vegyszert be fogsz így nyalni.


Mikor nekem nincs időm főzni, akkor eszünk egy melegszendvicset, szendvicset tonhallal, salátával, kőrözöttel, rántottát, pirítóst, bundáskenyeret, szendvicskrémet keverek, méllyhűtött nudlit főzök ki, vagy egy kis tésztát, és dobok rá valamilyen szószt amíg kifő, az is legfeljebb fél óra.

Nem mondom, hogy soha nem eszünk mondjuk tésztás kínai levest, vagy nem csinálok zacskós levest zöldségekkel, de a családomat ismerve már a harmadik nap a fejemre borítanák ezeket a műkajákat.


Hiába, el vannak kényeztetve. :)

2011. márc. 31. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/11 anonim ***** válasza:
apum él hal a zacskós levesekért, néha még ha van rendes is inkább azt csinál magának, én viszont inkább teát iszok ha nincs más "meleg lötty", mert nem szeretem a zacskósat :) ízlések és pofonok
2011. márc. 31. 17:35
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/11 anonim ***** válasza:
83%
A zacskós kaják rengeteg sót (-> nátriumot) tartalmaznak, úgyhogy hosszú távon nem egészséges. Az első válaszolóval értek egyet, akkor már inkább egy (meleg)szendvics, vagy valami gyors kaja. Esetleg hétvégén ha van időd főzz többet és fagyaszd le.
2011. márc. 31. 18:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Én sem szeretem a zacskós-műkajákat. Tele vannak tartósítószerrel, és az ízük sem az igazi, nem is veszek ilyesmiket. Még a félkész és készételek is tele vannak velük.

Hosszú távon biztos, hogy nem tesz jót a szervezetnek.

2011. márc. 31. 19:54
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/11 anonim ***** válasza:
100%

1.gyorskaját javaslom, mert ha pl. veszel egy jó helyen (nem ilyen aluljárók meg stb eldugott helyek) egy gyrost sokkal biztosabb, hogy abba nincs annyi egészségkarosító anyag mint egy zacskós krumplipürébe, levesbe:)

2. hord kaját a munkahelyedről ha főznek ott, ha nem valami közeli rendőrségi konyhából rendelj magadnak. rendőrségeken jobbak a kaják mint az ovikba, sulikba ez tapasztalat. Nagymamám rendőrségi konyhából hord mindig ételhordóba és hát nagyon finom és az adag is bő és ez a legolcsóbb megoldás, mert 500FT a leves; főétel plusz esetleg mikor van egy-két süti. de hordott egy ideig suliból is, na az borzasztó, mert ott főképp egy gyerek étrendszükségletének megfelelően főznek.

3. rendelj kihordós kaját. pl.: gastroyal. ez még mindig olcsóbb mint az általam felsorolt első lehetőség.

de a zacskós kaját semmiképpen nem ajánlom. nagyon sok só van benne, ami különböző érrendszeri megbetegedésekhez vezethet hosszútávon. ha valaki pl. hetente egyszer megeszik (megiszik) egy zacskós levest az még bőven belefér. pl.: nekem kedvencem a knorr-os paradicsomleves, hetente mindig elszürcsölök egy pohárral. de ha naponta csinálnám tuti ártalmas lenne.

2011. márc. 31. 20:36
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/11 anonim ***** válasza:
50%
röviden és tömören, elhízás, vitamin szükséglet pangás, rossz közérzet,
2011. márc. 31. 20:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/11 anonim ***** válasza:
100%

Az a sok tartósítószer, ízfokozó meg a fene se tudja még mik sok kárt tudnak tenni a szervezetben. Persze havi 1-2 zacskós kaja belefér, de hogy ezt egyél minden nap...

De miért nem főzöl előre a hétvégén? Én egyetemista vagyok, volt olyan félévem, hogy reggel 8-tól este 6-ig bent voltam minden nap az egyetemen. A hétvégén megfőztem 3-4 fajta ételt, kb. 2 evésnyi adagot mindegyikből. Nem került sokkal több időmbe, mert volt hogy egyszerre készítettem 2 ételt.

2011. márc. 31. 21:05
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/11 A kérdező kommentje:
Köszönöm a jó tanácsokat, sokat segítettetek!
2011. márc. 31. 21:37
 9/11 anonim ***** válasza:
80%

Nem az igazi. :D Csóró és főzni nem nagyon tudó diákként elég sokáig ettem ilyen vackokat egy időben (főleg, mert lakótársamnak köszönhetően a konyha biohazard területnek számított és ha nem volt muszáj mást, inkább csak vizet forraltam kb. :D

Lényegében sok bajom nem lett tőle, de sok vitamin nincs ezekben valóban. :D Mondanám, hogy fáradtság, de azt a vashiányomra fognám inkább. Viszont tényleg baromi sok felesleges só van az ilyen kajákban, meg az ízfokozók miatt függőséget is okoz. Mostmár van rendes konyha, de néha még mindig befigyel gyorskaja, kedvenc az instant yakisoba.:D

2011. márc. 31. 22:16
Hasznos számodra ez a válasz?
 10/11 anonim ***** válasza:
Zacsis kaja helyet inkább egy hétvégén készits félkész kajákat magadnak pl fagyasz le félkész fasirt pogácsákat, bármilyen húst panirozva vagy pácolva, fözz egy nagyadag chilis babot, káposztát kis adagokban fagyaszd le csak melegiteni kell. A zacsis kajákra gyorsan rá lehet unni.
2011. márc. 31. 22:52
Hasznos számodra ez a válasz?
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!