Meg lehet élni zacskós kajákon?
Rengeteg tartósítószert, adalékot és vegyszert be fogsz így nyalni.
Mikor nekem nincs időm főzni, akkor eszünk egy melegszendvicset, szendvicset tonhallal, salátával, kőrözöttel, rántottát, pirítóst, bundáskenyeret, szendvicskrémet keverek, méllyhűtött nudlit főzök ki, vagy egy kis tésztát, és dobok rá valamilyen szószt amíg kifő, az is legfeljebb fél óra.
Nem mondom, hogy soha nem eszünk mondjuk tésztás kínai levest, vagy nem csinálok zacskós levest zöldségekkel, de a családomat ismerve már a harmadik nap a fejemre borítanák ezeket a műkajákat.
Hiába, el vannak kényeztetve. :)
Én sem szeretem a zacskós-műkajákat. Tele vannak tartósítószerrel, és az ízük sem az igazi, nem is veszek ilyesmiket. Még a félkész és készételek is tele vannak velük.
Hosszú távon biztos, hogy nem tesz jót a szervezetnek.
1.gyorskaját javaslom, mert ha pl. veszel egy jó helyen (nem ilyen aluljárók meg stb eldugott helyek) egy gyrost sokkal biztosabb, hogy abba nincs annyi egészségkarosító anyag mint egy zacskós krumplipürébe, levesbe:)
2. hord kaját a munkahelyedről ha főznek ott, ha nem valami közeli rendőrségi konyhából rendelj magadnak. rendőrségeken jobbak a kaják mint az ovikba, sulikba ez tapasztalat. Nagymamám rendőrségi konyhából hord mindig ételhordóba és hát nagyon finom és az adag is bő és ez a legolcsóbb megoldás, mert 500FT a leves; főétel plusz esetleg mikor van egy-két süti. de hordott egy ideig suliból is, na az borzasztó, mert ott főképp egy gyerek étrendszükségletének megfelelően főznek.
3. rendelj kihordós kaját. pl.: gastroyal. ez még mindig olcsóbb mint az általam felsorolt első lehetőség.
de a zacskós kaját semmiképpen nem ajánlom. nagyon sok só van benne, ami különböző érrendszeri megbetegedésekhez vezethet hosszútávon. ha valaki pl. hetente egyszer megeszik (megiszik) egy zacskós levest az még bőven belefér. pl.: nekem kedvencem a knorr-os paradicsomleves, hetente mindig elszürcsölök egy pohárral. de ha naponta csinálnám tuti ártalmas lenne.
Az a sok tartósítószer, ízfokozó meg a fene se tudja még mik sok kárt tudnak tenni a szervezetben. Persze havi 1-2 zacskós kaja belefér, de hogy ezt egyél minden nap...
De miért nem főzöl előre a hétvégén? Én egyetemista vagyok, volt olyan félévem, hogy reggel 8-tól este 6-ig bent voltam minden nap az egyetemen. A hétvégén megfőztem 3-4 fajta ételt, kb. 2 evésnyi adagot mindegyikből. Nem került sokkal több időmbe, mert volt hogy egyszerre készítettem 2 ételt.
Nem az igazi. :D Csóró és főzni nem nagyon tudó diákként elég sokáig ettem ilyen vackokat egy időben (főleg, mert lakótársamnak köszönhetően a konyha biohazard területnek számított és ha nem volt muszáj mást, inkább csak vizet forraltam kb. :D
Lényegében sok bajom nem lett tőle, de sok vitamin nincs ezekben valóban. :D Mondanám, hogy fáradtság, de azt a vashiányomra fognám inkább. Viszont tényleg baromi sok felesleges só van az ilyen kajákban, meg az ízfokozók miatt függőséget is okoz. Mostmár van rendes konyha, de néha még mindig befigyel gyorskaja, kedvenc az instant yakisoba.:D
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!