Miért kell ügyelni arra, hogy ne törjön össze a tojáshab, ha belekeverjük valamibe?
Figyelt kérdés
Tényleg érdekel, mert anyától nem merem megkérdezni, nehogy hülének nézzen :D
Köszi a válaszokat!
15/L - mielőtt sértegetés érne
2011. márc. 31. 15:31
1/5 anonim válasza:
mert amikor felvered a habot gyakorlatilag levegőt keversz bele és ha nem óvatosan kevered el a tojáshabot, ezt egyszerre ki is nyomkodod belőle és nem lesz szép levegős a tésztád.
2/5 anonim válasza:
A tojás fehérjét pont azért verjük fel, hogy amihez hozzáadjuk, azt megemelje. Ahogy az első válaszoló is írta, ha összetöröd a felvert habot, nem lesz, ami megemelje a tésztát.
3/5 anonim válasza:
Mindenképpen összetörjük a habot, nem lehet másképp elegyíteni a tésztában. Ezt azért írják, hogy ne gépi habverővel add hozzá, hanem fakanállal keverd bele, az mégis kíméletesebb.
4/5 anonim válasza:
Apránként adagold és szitáld a lisztet!
De a habba kell tenni a lisztet, nem a lisztbe a habot...:)) Fakanállal kis mozdulatokkal kell keverni, nem kikeverni!, csak lazán átforgatni, miközben a tálat is forgatod.
5/5 anonim válasza:
Ja és előbb a tojássárga, utána az adalék, pl liszt.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!