Kezdőoldal » Ételek, italok » Sütés, főzés » Hogyan kell elkésziteni a...

Hogyan kell elkésziteni a gumicukrot házilag?

Figyelt kérdés
2009. febr. 25. 22:47
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
89%

szerintem sehogy! épp gumicukrot eszek, és olyan anyagokból van, hogy azt te nem tudod megcsinálni!

persze lehet, hogy lehet készíteni "emberbarátabb" gumicukor házilag, de a neten nem találtam erről semmit...

2009. febr. 25. 23:33
 2/15 anonim ***** válasza:
79%

Ezt én is akarom tudni. :)

/pr/

2009. febr. 25. 23:34
 3/15 anonim ***** válasza:
100%
Én csak valami hasonlót tudok kreálni, frissen préselt, nagyon jól átszűrt gyümölcsléből, kevés citromsavból, nagyon sok zselatinból és cukorból (vagy édesítőszerből, mert én diabéteszes vagyok). Pl. júniusban rengeteg eprünk van és eperléből nagyon-nagyon finom.
2009. febr. 25. 23:44
 4/15 anonim ***** válasza:
100%
sertésbőrből vonják ki a zselét (mint a kocsonya főzésnél) gyümölcssűrítményekkel színezik és édesítik, aztán bevonják viasszal, hogy ne ragadjanak össze és csillogjanak. Ez azt hiszem otthon kicsit macerás lenne. :)
2009. febr. 25. 23:44
 5/15 anonim ***** válasza:
43%
Fúúúúúúúj, sertéééésbőr???
2009. febr. 25. 23:49
 6/15 anonim ***** válasza:
53%
sertésbőr?!?! ááá, asszem abba is hagyom a gumicukor evést. :S :D -az első-
2009. febr. 25. 23:50
 7/15 anonim ***** válasza:
91%
Állati bőrből és csontból már ritkán készítenek kocsonyásítóanyagot, ugyanis több okból (pl. vallás, vegetarianizmus) a zseléket és a kocsonyákat növényi eredetű anyagokból (agar-agar, xantángumi stb.) állítják elő.
2009. febr. 25. 23:54
 8/15 anonim ***** válasza:
87%

Pl. a Haribo honlapján megnézhetitek, hogy igazat mondtam: a cég régóta kivette az összetevőkből a disznóból készült zselatint.

[link]

2009. febr. 25. 23:58
 9/15 anonim ***** válasza:
87%

[link]

A legalsó sorban van, hogy az iszlám országokba nem disznóból készytik a zselatint. Régen az európai is marhából készült, de a BSE pánik után váltottak.

2009. febr. 26. 00:01
 10/15 anonim ***** válasza:
88%
23.58 amit belinkeltél ott az utolsó táblázatban pont azt írja, hogy a legtöbb tartalmaz disznózselatint, kivéve az ott felsorolt fajták.
2009. febr. 26. 00:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!